Mii de locuri de muncă pentru români sunt oferite de angajatorii din vestul și din nordul Europei.

Sunt foarte căutați lucrătorii în construcții și șoferii de TIR, arată datele uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare de la noi. Oferte multe sunt și pentru cadrele medicale, în țări ca Norvegia și Suedia.

Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia sunt țările care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru români, potrivit datelor uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare de la noi. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală.

Bogdan Badea, directorul unei platforme de recrutare:Acest deficit de șoferi de TIR îl regăsim pe toata Europa, iar șoferii români sunt foarte apreciați de către Europa de Vest. Germania caută foarte mult oameni în construcții din România, sunt țări care au început proiecte foarte mari și au nevoie de oameni. Din păcate, noi ducem către vest oameni în construcții și aducem din Asia”.

Un șofer de TIR poate încasa și 3.000 de euro

Datele din primele trei luni ale anului arată că Germania a venit cu o ofertă de peste 3.000 de locuri de muncă din diferite domenii, Olanda – cu peste 1.000, iar Franța este aproape de acest prag.

Un șofer de TIR poate câștiga lejer chiar și 3.000 de euro, iar un IT-ist cu cinci ani experiență primește oferte de la 4.000 de euro în sus pentru un job în afara țării.

În țară, cele mai multe oferte de joburi - peste 50.000 - sunt în București. Capitala e urmată de Cluj - cu 18.000 și Timișoara - cu 15.000. Cel mai mai mult se caută persoane care să lucreze în comerț, în domeniul serviciilor și în call-centere.

Ce joburi sunt disponibile în țară și în restul Europei și cum să-ți faci un CV atractiv pentru angajator, chiar dacă nu ai experiență - aflați în emisiunea Conectat la România, difuzată astăzi, la ora 20.00, pe știrileprotv.ro.