Se apropie Paștele, iar oraşele României par cotropite de iepuri gigant şi de pui de găină. Primarii vor să îi bucure pe oameni, aşa că parcurile și zonele centrale au fost decorate de sărbătoare. Problema este că nu au avut cine ştie ce buget.

Se apropie Paștele, iar oraşele României par cotropite de iepuri gigant şi de pui de găină. Primarii vor să îi bucure pe oameni, aşa că parcurile și zonele centrale au fost decorate de sărbătoare. Problema este că nu au avut cine ştie ce buget. Rezultatul? Ornamentele sunt din materiale îndoielnice, iar în unele cazuri îi sperie pe copii.

În Baia Mare, iepurașii și ouăle uriașe anunță, cum pot, venirea Paștelui. Figurinele au împânzit centrul vechi și locurile de promenadă. Unele, nu-s chiar reușite, potrivit trecătorilor. Un iepuraș, de pildă pare puțin speriat. În plus, te avertizează că nu-i de glumit cu el. Fiind conectat la rețeaua electrică nu trebuie să îl atingi.

Bărbat: „Nu știu ce reprezintă, parcă ar fi ceva căprioare cu coarnele așa, nu seamănă a iepurași."

Femeie: "Sunt superbe, sunt necesare pentru că simte lumea spiritul Paștelui, al sărbătorilor."

Din beteală strălucitoare au prins formă și iepurii sau puii de găină întâlniţi la tot pasul prin Ploiești. Efectul asupra celor mici este însa neașteptat.

Copil: „Nu îmi place iepurele deoarece ochii sunt un pic greșiți, sunt mai multe greșeli."

Aici iese în evidenţă un iepure care pare mai degrabă un...pinguin cu urechi. În Ploieşti, administraţia nu a scos niciun un leu din buget pentru plata ornamentelor. Mai multe firme au suportat cheltuielile în încercarea de a "înveseli" atmosfera.

Bărbat: „Pare un pic sinistru, nu? Nu vi se pare? Pare o nuanță cam de Halloween."

Femeie: „Nu văd niște kitsch-uri, le-au făcut din ce au putut și chiar am admirat. Zic, uite, domnule, cum s-au refolosit de fapt nişte materiale care au rămas de la Crăciun, bănuiesc."

În Galați, un iepuraș, așezat într-un parc, lângă un decor cam sărăcăcios, ar trebui să stârnească entuziasm însă bătut de vânt, pare a avea un zâmbet trist.

Decorațiuni pentru sărbătorile pascale au fost amplasate în parcurile și în locurile de promenadă din Galați. Ele vor rămâne așa până la începutul lunii mai.

Este şi cazul acestor patru zglobii care îi așteaptă pe cei mici să se bucure de prezența lor.

Un altul făcut din beteală și paiete, aminteşte de anii '80. La fel, și fratele lui cu o ureche ciulită. În total, în Galați, sunt 65 de astfel de elemente decorative.

Petrică Pațilea, purtător de cuvânt al Primăriei Galați: „Suma estimată pentru acest demers este o sută de mii de lei și este parte din contractul cadru încheiat cu furnizorul de iluminat public."

În Bistriţa angajaţii primăriei au scos din magazie ouăle gigant de acum 10 ani, cumpărate de vechea administrație.

Reporter: „Ce fel de ouă sunt?”
Bărbat: „Cam de struț, că sunt foarte mari."

Localnicii spun că s-au cam săturat să vadă, an de an, aceleași ornamente.