Zeci de credinciosi, veniti sa se inchine la Sf. Parascheva, au cerut ajutor medical. Coada s-a intins pe doi kilometri
La Iasi continua sa soseasca mii de credinciosi ca sa se inchine la Sfanta Parascheva, in cel mai mare pelerinaj al Moldovei. Oboseala si frigul de vineri noapte i-au determinat pe multi dintre ei sa ceara ajutor medical.
Fie ca au postit, fie ca sunt epuizati, unii dintre ei, veniti de la sute de kilometri, au ramas fara puteri in multime. Coada se intinde pe aproape 2 kilometri, dar oamenii sunt hotarati sa reziste si spun ca asteptarea in sine este o proba a credintei.
De vineri noapte pana sambata seara, 30 de persoane au chemat ambulanta la pelerinajul Sfintei Parascheva. Cei mai multi au primit ingrijiri medicale la fata locului si s-au putut intoarce in rand.
Credincioasa: "Sufar cu inima si am de doua luni de zile probleme cu tensiunea. Ma simteam rau."
Langa racla Cuvioasei Parascheva am intalnit-o sambata si pe Elena, medic oncolog. A venit sa multumeasca Sfintei pentru ca a ajutat-o in urma cu 8 ani, cand sotul ei nu-si mai revenea din coma dupa o operatie dificila. Povesteste ca a trecut atunci un tricou al lui peste racla si dupa alte 3 zile de rugaciune, barbatul ei si-a revenit, spune ea, miraculos.
Elena Albulescu, medic: "Faceam tot posibilul ca acel tricou sa stea in apropierea umarului lui sau in apropierea inimii. Vreau sa va spun ca dupa 3 zile si 3 nopti, a fost detubat si lucrurile au luat o intorsatura fericita. Eu consider ca din acel moment s-a facut o minune in viata mea, a sotului meu si a fiicelor noastre."
O credincioasa a venit din Bucuresti, ca sa se roage pentru fiul ei, militar.
Femeie: "A primit diploma si grad de caporal la puscasii marini. Fotografiile le trec pe la Cuvioasa, sa-l pazeasca pe el si pe toti militarii romani."
Sambata noapte sunt anuntate numai 5 grade Celsius. Asa ca pelerinii vor primi ceaiuri calde si mancare din partea primariei si a Mitropoliei Iasi.
Sambata seara, miile de enoriasi s-au imbulzit in momentul in care 6 preoti au scos pe umeri racla de argint, grea de 300 de kilograme, in care sunt depuse moastele Sfintei Parascheva.
Dupa procesiunea din jurul catedralei mitropolitane, sipetul a fost asezat in curte, intr-un baldachin impodobit cu flori.
Dupa miezul noptii, au fost aduse din Grecia, de la o manastire de pe muntele Athos, si moastele Sfintei Maria Magdalena, adica o mana despre care se spune ca este calda pentru ca ar fi atins trupul lui Isus Hristos.
Femeie: "Am asteptat-o pe Maria Magdalena sa ne putem inchina si la ea."
Sambata au fost aduse de la Bucuresti si moastele Sfantului Ioan Gura de Aur.
Sursa: Pro TV
Etichete: pelerinaj, credinciosi, moaste, Sfânta Parascheva, procesiuni,
Dată publicare:
10-10-2015 07:57