Mii de credinciosi au asistat la binecuvantarea restaurarii manastirii Maria Radna. Lucrarile au costat 10 milioane de euro

Ultima actualizare: 06-08-2015 07:15

Mii de credinciosi s-au adunat la Manastirea Maria Radna din judetul Arad, cu ocazia binecuvantarii lucrarilor de restaurare ale lacasului de cult.

Invitat la eveniment, Papa Francisc nu a reusit sa ajunga. In schimb, a delegat un arhiepiscop german ca reprezentant al Vaticanului.

Manastirea de la Radna a primit in anul 1992 rangul de basilica papala. Lucrarile de restaurare au costat 10 milioane de euro.
Ceremoniile au fost oficiate in 3 limbi : germana, maghiara si romana, de catre peste 20 de arhiepiscopi, episcopi si delegati diecezani din tara si strainatate.

Cel mai important moment a fost citirea scrisorii apostolice din partea Papei Francisc. La finalul liturghiei, toti invitatii au putut sa viziteze complexul monastic, renovat recent. Pelerinii, care au venit cu miile la Radna, au fost emotioanti pana la lacrimi.

Pelerin: "E minunat, imi pare foarte bine ca am venit, e o senzatie deosebita, nu pot sa exprim in cuvinte, dar m-am simtit parca atat de usurata, ma bucur foarte mult ca am venit."

Manastirea de la Maria Radna a fost renovata cu fonduri care se ridica la 10 milioane de euro, din bani europeni. In complex, a fost amenajata si o biblioteca cu 10.000 de volume vechi.

Totodata, un muzeu, o expozitie permanenta, dar si sali de conferinte stau la dispozitia pelerinilor care viziteaza manastirea.

Pelerin: "Am venit cu un autocar din Oradea, special pentru ca se sfinteste biserica."

Pelerinajul de la Maria Radna s-a dezvoltat in jurul icoanei "miraculoase" a Fecioarei Maria. Icoana Maicii Domnului s-a pastrat din vechea biserică franciscană distrusa in urma atacurilor trupelor otomane, din 1695. In mod neobisnuit, icoana tiparita pe hartie nu a ars, nici in urma unui incendiu puternic care a cuprins manastirea, in urma cu cateva sute de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!