Mii de credinciosi au asistat la binecuvantarea restaurarii manastirii Maria Radna. Lucrarile au costat 10 milioane de euro
Mii de credinciosi s-au adunat la Manastirea Maria Radna din judetul Arad, cu ocazia binecuvantarii lucrarilor de restaurare ale lacasului de cult.
Invitat la eveniment, Papa Francisc nu a reusit sa ajunga. In schimb, a delegat un arhiepiscop german ca reprezentant al Vaticanului.
Manastirea de la Radna a primit in anul 1992 rangul de basilica papala. Lucrarile de restaurare au costat 10 milioane de euro.
Ceremoniile au fost oficiate in 3 limbi : germana, maghiara si romana, de catre peste 20 de arhiepiscopi, episcopi si delegati diecezani din tara si strainatate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cel mai important moment a fost citirea scrisorii apostolice din partea Papei Francisc. La finalul liturghiei, toti invitatii au putut sa viziteze complexul monastic, renovat recent. Pelerinii, care au venit cu miile la Radna, au fost emotioanti pana la lacrimi.
Pelerin: "E minunat, imi pare foarte bine ca am venit, e o senzatie deosebita, nu pot sa exprim in cuvinte, dar m-am simtit parca atat de usurata, ma bucur foarte mult ca am venit."
Manastirea de la Maria Radna a fost renovata cu fonduri care se ridica la 10 milioane de euro, din bani europeni. In complex, a fost amenajata si o biblioteca cu 10.000 de volume vechi.
Totodata, un muzeu, o expozitie permanenta, dar si sali de conferinte stau la dispozitia pelerinilor care viziteaza manastirea.
Pelerin: "Am venit cu un autocar din Oradea, special pentru ca se sfinteste biserica."
Pelerinajul de la Maria Radna s-a dezvoltat in jurul icoanei "miraculoase" a Fecioarei Maria. Icoana Maicii Domnului s-a pastrat din vechea biserică franciscană distrusa in urma atacurilor trupelor otomane, din 1695. In mod neobisnuit, icoana tiparita pe hartie nu a ars, nici in urma unui incendiu puternic care a cuprins manastirea, in urma cu cateva sute de ani.