Mielul, vedeta meselor de Paste! Chinezii cred ca vindeca sterilitatea!
Marele praznic al Invierii ne "tulbura" stomacul cu o multime de specialitati de miel: tentante, dar foarte grele. Bucatarii au retete fine, imprumutate de la greci si francezi, prin care vor sa demonstreze ca mielul poate fi usor de digerat.
Conditia pentru o digestie usoara a carnii de miel, este sa fie bine pregatita!
Friptura fragezita, intr-un bait cu cimbru, ulei de masline, rozmarin si busuioc, se stropeste pe gratar cu cateva linguri de mujdei si se aseaza langa mamaliga la gratar cu morcovi.
Britanicii sunt cei mai mari mancaciosi de carne de miel si oaie, urmati de francezi, spanioli, de greci si romani. Englezii sunt innebuniti dupa "Lancashire", un fel de stufat romanesc preparat cu miel, cartofi si ceapa.
Grecii gatesc si sarmalele cu miel, iar turcii se dau in vant dupa mielul in foietaj, intins subtire si uns cu ou.
Doamnele care nu si-au facut timp pentru gatit, platesc intre 50 si 300 de lei pentru masa de pasti.
Mielul contine o cantitate mare de potasiu, calciu, fier si acid folic, spun nutritionistii care atrag atentia ca mielul trebuie sa aiba mai putin de 9 kilograme.
In carnea de miel bine coapta la cuptor cu mult usturoi, gasesti o mireasma dulce si o energie calda, care inlatura durerile abdominale, ajuta splina si rinichii si trateaza sterilitatea, cred chinezii.