Mezelurile, de calitate tot mai proasta.Sanatatea consumatorilor in pericol
In loc sa ieftineasca marfa, inainte de sarbatori, producatorii de mezeluri fac rabat la calitate. Din cele peste 10.000 de firme care ii hranesc pe romani, mai bine de jumatate nu mai respecta retetele si inlocuiesc carnea cu apa, grasime si soia.
Fac asta la parizer, crenvursti, carnati, sunca, salam de vara, salam de tip Victoria.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Paradoxal, tocmai produsele de calitate indoielnica au o marja de profit foarte mare, iar cele bune, dar scumpe, raman pe rafturi.
Asadar, fiti atenti ce cumparati. Mezelurile arata impecabil chit ca sunt preparate din sorici, apa, coloranti, multe arome de fum si ceva carne.
Membrii Asociatiei Romane a Carnii anunta ca doar prin anii '90 s-au mai vandut mezeluri atat de proaste. Sute de patroni de carmangerii candva seriosi isi fura caciula ca sa nu scumpeasca marfa cu 20%.
In conditiile in care carcasa de porc costa in jur de 9 lei, un parizer de 4 lei kilogramul sigur nu are nici urma de carne, spun crescatorii de animale din tara.
Din pacate Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare nu reusesc sa ne linisteasca. Sustin ca le este imposibil sa verifice daca toata lumea respecta retetele scrise pe ambalaj.
Patronatele, in schimb, vor sa discute despre toate acestea si cu cei din Ministerul Agriculturii.