Mezelurile, de calitate tot mai proasta.Sanatatea consumatorilor in pericol
In loc sa ieftineasca marfa, inainte de sarbatori, producatorii de mezeluri fac rabat la calitate. Din cele peste 10.000 de firme care ii hranesc pe romani, mai bine de jumatate nu mai respecta retetele si inlocuiesc carnea cu apa, grasime si soia.
Fac asta la parizer, crenvursti, carnati, sunca, salam de vara, salam de tip Victoria.
Paradoxal, tocmai produsele de calitate indoielnica au o marja de profit foarte mare, iar cele bune, dar scumpe, raman pe rafturi.
Asadar, fiti atenti ce cumparati. Mezelurile arata impecabil chit ca sunt preparate din sorici, apa, coloranti, multe arome de fum si ceva carne.
Membrii Asociatiei Romane a Carnii anunta ca doar prin anii '90 s-au mai vandut mezeluri atat de proaste. Sute de patroni de carmangerii candva seriosi isi fura caciula ca sa nu scumpeasca marfa cu 20%.
In conditiile in care carcasa de porc costa in jur de 9 lei, un parizer de 4 lei kilogramul sigur nu are nici urma de carne, spun crescatorii de animale din tara.
Din pacate Reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare nu reusesc sa ne linisteasca. Sustin ca le este imposibil sa verifice daca toata lumea respecta retetele scrise pe ambalaj.
Patronatele, in schimb, vor sa discute despre toate acestea si cu cei din Ministerul Agriculturii.