Metoda prin care un fermier din Alba a reusit sa-si faca afacerea de 5 ori mai profitabila: "Numai asa ne-am putut dezvolta"
Tehnologia transforma agricultura intr-o afacere de succes si creste profitul fermierilor.
Asa se face ca zecile de mii de euro investite in sisteme moderne de preparare a furajelor pentru animale si de udare a plantelor i-au facut pe agricultori sa isi dezvolte afacerile intr-un timp scurt.
Domnul Marius, din localitatea Unirea, judetul Alba, a pus bazele fermei de vaci in urma cu peste 20 de ani, iar acum 5 ani a cumparat prima remorca tehnologica, din Franta. Aceasta marunteste, amesteca si distribuie furajele la animale. In acest fel, a reusit sa creasca efectivul animalelor. De la 100 de vaci a ajuns la aproape 400.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marius Bacu, investitor: "Noi numai utilizand aceste remorci tehonologice am putut dezvolta firma, sa facem niste ratii alimentare pentru vacile de lapte."
Marius Ganea, inginer: "Daca inainte mulgeam in jur de 500-600 de litri de lapte pe ferma, acum am ajuns sa producem de 5-6 ori mai mult lapte, in speta 3000-3500 de litri de lapte pe zi, ceea ce inseamna o eficienta economica mai buna, un profit mai bun."
Si in judetul Mures gasim antreprenori care si-au achizionat sisteme de ultima generatie. De aceasta data, vorbim despre un ansamblu de irigare a plantelor.
Szabo Emo: "Este un furtunas pe care la fiecare planta il punem in ghiveci, in turba, agatam sus si fiecare planta are cate un pix din asta, cand dam drumul la robinet si primeste apa de care are."
De zece ani, familia Szabo din Mures se ocupa de cresterea plantelor ornamentale. Pe langa "meseria" de florar, mai nou trebuie sa ai cunostinte si in domeniul IT, spune antreprenorul. Un calculator controleaza umiditatea, iar altul aerisirea serelor
Szabo Emo: "Acest aparat este un minicalculator care ne ajuta si la fiecare zece minute da drumul la apa si zece secunde sau poate sa fie programata 15 secunde da drumul la apa si face o umiditate uniforma in toata sera."
In cei zece ani, familia a investit peste 100 de mii de euro in afacere. Pentru ca au vazut avantajele tehnologiei moderne, acum se ocupa si de construirea si dotarea serelor moderne cu aparatura de ultima generatie.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, tehnologie, ferme, utilaje, profit,
Dată publicare:
31-01-2016 07:41