Meniul de criza al romanilor: paine la aburi si salam cu zgarciuri
Comerciantii incearca sa se adapteze la portofelul din ce in ce mai subtire al romanilor. Asa se face ca in curand vor aparea pe piata painea facuta dupa o reteta de criza ori salamul cu foarte putina carne si foarte multe zgarciuri.
Producatorii dau asigurari ca ambele produse sunt foarte bune pentru consum, insa cumparatorii au pareri impartite. Pentru a putea rezista, proprietarii de brutarii vin cu o reteta noua si ieftina: painea facuta... la abur, cu mai putina faina, insa pufoasa si umflata ca un cozonac. Numai buna sa pacaleasca foamea. Iar pretul va fi undeva intre 80 de bani si 1 leu.
La Braila, comerciantii prezinta oficial salamul cu mai putina carne si mai multa grasime. Cu 30% mai ieftin, spun ei.
"Deja unele fabrici produc preparate mai ieftine decat cele de pana acum, producatorii folosesc mai mujlte zgarciuri, mai multe ingrediente ieftine, nu mai bagam atata carne", a spus Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.
Noile produse vor completa meniul regasit din ce in ce mai des pe mesele multor romani: mancarea de cartofi si ciorba de legume.