Meniul de criza al romanilor: paine la aburi si salam cu zgarciuri

Dată publicare: 02-07-2010 00:00
Dată actualizare: 19-10-2012 16:54


Comerciantii incearca sa se adapteze la portofelul din ce in ce mai subtire al romanilor. Asa se face ca in curand vor aparea pe piata painea facuta dupa o reteta de criza ori salamul cu foarte putina carne si foarte multe zgarciuri.

Producatorii dau asigurari ca ambele produse sunt foarte bune pentru consum, insa cumparatorii au pareri impartite. Pentru a putea rezista, proprietarii de brutarii vin cu o reteta noua si ieftina: painea facuta... la abur, cu mai putina faina, insa pufoasa si umflata ca un cozonac. Numai buna sa pacaleasca foamea. Iar pretul va fi undeva intre 80 de bani si 1 leu.

La Braila, comerciantii prezinta oficial salamul cu mai putina carne si mai multa grasime. Cu 30% mai ieftin, spun ei.

"Deja unele fabrici produc preparate mai ieftine decat cele de pana acum, producatorii folosesc mai mujlte zgarciuri, mai multe ingrediente ieftine, nu mai bagam atata carne", a spus Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Noile produse vor completa meniul regasit din ce in ce mai des pe mesele multor romani: mancarea de cartofi si ciorba de legume.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO