Medicii specialisti trateaza de cat li se deconteaza: 10 lei de pacient
Pentru o consultatie de 10 lei, cat deconteaza statul, medicii specialisti zambesc frumos si trimit pacientii spre spital. Casa de asigurari nu le mai acopera costurile pentru materialele sanitare folosite in manevre chirurgicale.
Cu alte cuvinte, un ortoped nu mai poate schimba un gips in policlinica, iar un chirurg refuza sa inlocuiasca gratuit pansamentul.
In mod normal, la o fractura, cazul este usor de rezolvat in cabinetul ortopedului. Aici ar trebui sa i se imobilizeze pacientului piciorul in atela sau gips. Dar, cum cei de la Casa de Asigurari ii deconteaza doctorului o suma care nu acopera costul altor proceduri chirurgicale ...bolnavul este redirijat.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pacientii tac si inghit. Ei vor sa se vindece si asteapta rezolvarea de la doctori.
Mai mult de atat, medicii si-au redus si programul, de la 9 ore la 7, adica nu mai vad 36 de bolnavi, ci doar 28 zilnic.
Pentru ca manevrele chirurgicale nu mai sunt suportate de catre Casa de Asigurari, cei care nu vor sa mearga la spital pot plati contravaloarea serviciilor la cabinetele medicilor specialisti. Un pansament simplu il costa pe pacient 10 lei, iar o suturare de plaga in jur de 80 de lei.
Si la cardiologie, un examen EKG era pe vremuri gratuit. Acum omul alege: ii da 10 lei cardiologului din policlinica sau se duce la spital unde sta pe holuri, dar nu-l costa nimic.
Altii doctori au schimbat foaia. Nu mai fac deloc contract cu Casa de Asigurari.
Cei de acolo spun ca fondul din care institutia plateste toate serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale are o limita, determinata de seriozitatea si constiinciozitatea contribuabililor.
Cu alte cuvinte, de cati bani luam de la asigurati, de atat le dam ingrijiri. Adica de 10 lei. Numai ca oamenii trimisi la spitale incarca facturile acestor unitati, care mai apoi cer bani, tot de la CNAS .