Medicii de familie ameninta cu plecarea din tara, din cauza haosului

Ultima actualizare: 10-10-2012 09:47
medici

Medicii de familie ameninta cu masuri extreme, chiar si cu plecarea din tara, din cauza "haosului" din sistem produs ca urmare a "ilegalitatilor in legislatie", dar si a reducerii continue si inexplicabile a bugetelor cabinetelor incepand din 2009.

Presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei, Rodica Tanasescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca medicii vor lua, sambata, masuri foarte dure, printre care si aceea de a pleca toti medicii de familie din tara.

"Plecarea din tara este doar una dintre masurile extreme la care ne gandim. Vor fi mult mai multe", a spus Rodica Tanasescu. Ea a precizat ca la sedinta de senat care va avea loc sambata va fi discutata situatia din sistem si, in final, vor fi anuntate masurile extreme la care vor recurge medicii de familie.

"Sambata vom avea sedinta Senatului, la care vor participa patronatele, Societatea Medicilor de Familie si Colegiul Medicilor din Romania. Vom lua in discutie situatia din sistem. Ma refer la o situatie pe care nu am intalnit-o niciodata pana in 2011 privind ilegalitati majore cuprinse in lege, dar si probleme care afecteaza grav bugetele si activitatea cabinetelor din sistemul de medicina primara", a precizat medicul Rodica Tanasescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO