Medicamente ieftine, dar vitale dispar de pe piata. Bolnavii, disperati
Sunt prea ieftine pentru a ne aduce profit. Asa si-au motivat producatorii de medicamente faptul ca in ultimii anii sute de pastile vitale au fost retrase de pe piata.
Astfel, spitalele n-au mai fost aprovizionate cu solutiile injectabile de productie autohtona, in schimb s-au umplut de materiale sanitare de provenienta indoielnica.
In anul 2009, peste 200 de medicamente ieftine dar vitale au disparut de pe piata romaneasca , conform estimarilor Asociatie Producatorilor de medicamente generice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tot acestia sustin ca din aceasta cauza in jur de 300.000 de bolnavi au fost afectati de lipsa acestor produse.
In lipsa unor medicamente vitale, majoritatea doctorilor sunt nevoiti sa improvizeze. De exemplu, crizele de inima ale unui bolnav puteau fi rezolvate mai repede daca medicii aveau la indemana o banala fiola de Fosfobion.
Pilulele ieftine dar esentiale, care le faceau mult bine bolnavilor in starea grava, au disparut de pe piata romaneasca. De exemplu, la Institutul Parhon, pentru ca doctorii nu au niste tablete care sa ii ajute sa depisteze anumite afectiuni la glandele endocrine, sunt nevoiti sa-i roage pe pacienti sa si le aduca din strainatate.
In acest an, Asociatia Producatorilor de Medicamente generice estimeaza ca alte 250 de pastile, in special de productie autohtona, vor fi scoase din uz tocmai pentru ca lor nu le aduc niciun profit