E Ziua Sigurantei pe Internet! Vezi cum iti protejezi informatiile!


Ultimul update: Marti 02 Octombrie 2012 20:51
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Site-urile de socializare au intrat in vizorul Comisiei Europene. Oficialii sunt ingrijorati, pentru ca un tanar din doi isi posteaza pe internet datele personale.

 

Mai putin de jumatate dintre site-urile vizate nu le ofera posibilitatea de a ascunde aceste informatii.

Avem si noi in tara 3 milioane de utilizatori, dar putini stiu ce pericole sunt la un click de ei. Risca sa-si piarda slujba ori sa fie hartuiti, daca sunt prea sinceri pe internet.

90% dintre adolescentii romani au recunoscut ca stau ascunsi in spatele computerului, pentru a-si face prieteni. Cand isi creaza un cont, dau informatii, fara sa clipeasca, despre varsta si adresa lor. In plus, trebuie neaparat sa posteze si cateva poze reusite.

La fel a procedat si Andreea. Are 18 ani si este din Botosani. In trei ani de zile, a reusit sa stranga pe un site peste 7.500 de prieteni, oameni pe care ii cunoaste doar din poze.

Si la nivel psihologic, exista efecte, atrag atentia specialistii. Primul: interiorizarea.

Grav este ca aceste site-uri de socializare, in care unii tineri posteaza si fotografii sau detalii despre viata privata, pot lovi si in cariera lor.

Aproximativ 3 milioane de romani au in acest moment conturi pe retelele de socializare. Comisia europeana le recomanda site-urilor sa creeze programe speciale pentru ca datele personale sa nu fie vazute de toti utilizatorii. Iar psihologii le transmit tinerilor sa nu stea prea mult in fata calculatorului. Sa-si intilneasca prietenii si sa stea de vorba fata in fata, sa nu fuga de oameni.

Top 10 parole de evitat pe Internet! Citeste cateva sfaturi utile pentru crearea unei parole puternice pe www.incont.ro!

Fiti atenti cand faceti cumparaturi online! Reguli impotriva hotilor

Afla cum iti poti impiedica copilul sa ajunga pe site-uri porno

Tags: internet,

Facebook-ul distruge casnicii
Top 10 parole de evitat pe Internet!
Cum te feresti de hotii de pe site-urile de shopping?!
VIDEO PROTVPLUS.RO