Maratonistul roman Gabriel Solomon vrea sa doboare recordul mondial la alergare verticala. Va urca 34 de etaje de 160 de ori
Imaginati-va ca locuiti la ultimul nivel, intr-o cladire cu 34 de etaje si nu functioneaza liftul. Dupa ce urcati pe scari, repetati operatiunea de 160 de ori.
Asta si-a propus sa faca unul dintre maratonistii romani, Gabriel Solomon, care vrea sa doboare recordul mondial la alergare verticala. A pornit vineri, la pranz, sa urce scarile celei mai inalte cladiri din Bucuresti si se va opri abia sambata, la ora 14.
Cele 34 de etaje ale celei mai inalte cladiri din Bucuresti au numai putin de 680 de trepte. Etajul 34 este la 119 metri inaltime fata de parter. Inainte sa porneasca in maratonul de 24 de ore, Gabriel Solomon s-a pregatit doi ani. A pornit in cursa doar dupa ce a fost controlat de medici, pentru ca efortul depus este extraordinar.
"Acum doi ani am incercat 24 de ore pe banda si am reusit si dupa asta am zis ca vreau tot ceva cu 24 de ore, dar banda nu mai vreau, asa am ajuns la scari. Conteaza inaltimea pe care reusesti s-o obtii in 24 de ore. In astea 24 de ore poti sa faci ce vrei tu, adica poti sa alergi cinci ore si restul sa le dormi, important e cat reusesti in 24 de ore fix sa urci", a spus Gabriel Solomon, maratonist.
Importante sunt doar urcarile, pentru ca la coborare regulamentul Guiness ii permite sa ia liftul.
Mai exact, ar trebui sa urce mai mult de 18 kilometri si 585 de metri, ca sa fie mai bun ca elvetianul Kurt Hess, cel care a stabilit inca din 2007 recordul Guines pentru ascensiune pe scari. La etajul 34, pe Gabi il asteapta "masa".
"Seminte, mancare normala naturala. Gabi e un om ca noi toti ceilalti, nu va inchipuiti ca e un superman", a spus Bogdan Antohe, organizator.
Pentru ca rezistenta la efort este influentata uneori si de peisajul din mediul in care alergi, cei din echipa i-au scris tot felul de mesaje care sa-l motiveze.
Gabriel Solomon si-a propus sa alerge sambata pana la ora 14. In paralel, la ora 11 se va da si startul competitiei de urcare viteza, SkyRun, la care s-au inscris cateva sute de oameni. Castigator va fi declarat cel care scoate cel mai bun timp de la parter pana in varful cladirii.