M.Seitan: Pensiile militare de peste 3.000 de lei vor scadea, dar nu cu 69%


Ultimul update: Marti 26 Iunie 2012 07:18
Data publicarii: Miercuri 07 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Informatia potrivit careia pensiile militarilor ar putea scadea cu pana la 69% este "nefericita si nefondata", dupa parerea Ministrului Muncii, Mihai Seitan. Acesta a declarat ca este vorba doar de niste simulari.

Dincolo de aceasta disputa, legea pensiilor in varianta modificata, ar trebui sa intre in vigoare, din 2011, si presupune recalcularea veniturilor pentru categoriile privilegiate, cum ar fi: politistii, aviatorii, militarii, sau parlamentarii.

Sunt doar simulari la care n-au fost folosite toate datele cand s-a facut calculul, pentru ca unele persoane care au intrat in simulare nu aveau toate documentele necesare si acolo unde lipseau documente a fost folosit salariul mediu pe economie (...) Nu exista un document oficial referitor la simulari iar daca acest document nu exista, nu pot fi trase concluzii.
Mihail Seitan, Ministrul Muncii
Oficialul a spus ca s-au facut simulari pentru aplicarea Legii Pensiilor in cazul pensionarilor din Armata. Conform acestora, majoritatea pensiilor militarilor nu vor scadea.

Doar persoanele care au pensii mai mari de 3.000 de lei ar putea sa sufere o reducere a veniturilor, dar Seitan sustine ca diminuarea in niciun caz nu poate fi de 69%.

Ba mai mult, ministrul a precizat ca in urma testelor facute impreuna cu specialistii de la Ministerul Muncii si Casa de Pensii, s-a constatat ca unele pensii ale militarilor ar putea chiar sa creasca.

Informatia conform careia pensiile militare ar scadea cu 19 pana la 69%, a aparut dupa ce Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a precizat intr-un raspuns la o interpelare, publicat pe site-ul Senatului, ca, potrivit unei simulari facute la sugestia Ministerului Muncii, rezulta ca, in urma aplicarii sistemului unitar de pensii, pensiile militare s-ar reduce cu valori intre 19 si 69%, informeaza Mediafax.

Aproape 9% din fostii militari, respectiv 7.200 din 81.000, primesc pensie militara de peste 3.000 lei.

Potrivit Ministerului, pensia militara medie este de aproximativ 1.700 de lei.

Inca un militar roman a fost ranit in Afganistan
Cumulul pensiei cu salariul, posibil doar pentru alesi! Cum comentati?
Sebastian Vladescu: Pensiile si salariile la stat sunt prea mari
VIDEO PROTVPLUS.RO