Lucrarile de la Spitalul Foisor au declansat un val de proteste. Ce reclama locatarii blocului vecin
Incepute in urma cu trei saptamani, sapaturile pentru cladirea spitalului Foisor din Bucuresti i-au speriat pe locuitorii din cladirea alaturata.
Din cauza forajelor facute de constructori pe santierul deschis de Primaria Capitalei, le-au aparut fisuri in pereti si se tem pentru siguranta lor.
Lucrarile de la Spitalul Foisor din Capitala i-au alarmat pe cei care locuiesc in blocul vecin. O groapa de 5 metri adancime slabeste rezistenta imobilului, sustin oamenii:
"Sapaturile si forajele ne-au provocat adevarate cutremure in casa. Cand au dat jos gardul dintre cladiri mi-a aparut aceasta fisura. Unii vecini chiar au plecat de acasa pe perioada lucrarilor, de teama sa nu pice totul cu ei", spune unul dintre proprietari.
Cladirile care vor fi construite in plus fata de cele existente ale Spitalului vor avea sase etaje si inca doua niveluri de parcare subterana. Insa lucrarile au zguduit imobilul vecin, dupa cum povestesc oamenii.
In subsolul imobilului au cazut bucati de perete, iar zidul s-a macinat din cauza trepidatiilor. Reprezentantul firmei de constructii, care a castigat proiectul prin licitatie, sustine ca totul este legal.
"Eu nu intram pe santier daca nu era totul legal. Am forat acolo, la baza cladirii si e normal sa existe trepidatii. Dar va spun eu ca nu se intampla nimic. Noi am vrut sa intram si sa evaluam cladirea inainte de lucrare, dar proprietarii nu ne-au lasat", sustine acesta.
Locatarii blocului sustin ca spitalul va fi lipit de cladirea lor si ca noua constructie va pune in pericol imobilul vechi de 70 de ani, in care locuiesc 20 de familii. Au facut plangere la autoritati si acum asteapta rezolvarea.
Modernizarea Spitalului Foisor costa Primaria Generala 40 de milioane de euro. Daca va fi gata la termen, in martie 2015, suprafata spitalului va creste de patru ori si vor aparea inca trei sali de operatii care vor dubla numarul interventiilor chirurgicale. Toate acestea intr-un spital care primeste anual peste 8.000 de pacienti.