Sute de pacienti cu viroze au umplut saloanele Sectiei de Boli Infectioase a spitalului din Oradea

Dată publicare: 28-03-2013 13:23
Dată actualizare: 31-03-2013 06:58


 Vremea capricioasa face ca numarul celor care cad la pat,doborati de viroze,sa creasca simtitor. Sectia de Boli Infectioase a Spitalului din Oradea a devenit neincapatoare,iar medicii trebuie sa faca o triere drastica a celor care vin la camera de garda.

 Cazurile mai usoare sunt trimise acasa, iar pacientii care au forme severe de boala sunt internati. Medicii de la Spitalul Municipal din Oradea spun ca, in ultimele saptamani, s-au confruntat cu un val de viroze dificil de tratat si ca aceasta situatie se poate agrava.

"In ultimele zile si saptamani, probabil din cauza capriciilor timpului necaracteristic sezonului de primavara, a crescut numarul bolnavilor care s-au adresat la camera de garda cu boli infectioase respiratorii", a declarat seful Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului din Oradea, dr. Iulian Zaporojan.

Multi dintre pacienti au dus boala pe picioare si, in cele din urma, viroza s-a agravat.

Numai in ultima saptamana, la Sectia de Boli Infectioase au fost internati aproape 250 de bolnavi cu viroze sau infectii respiratorii, cu aproape 15 procente mai mult decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO