Locurile istorice de langa Capitala unde va puteti petrece ziua de 1 Mai. Experienta speciala oferita de Palatul Mogosoaia
Daca v-ati saturat de gratare si mall-uri si nici nu mergeti la mare sau la munte, puteti alege o experienta speciala, in locurile istorice aflate la doar doi pasi de Capitala.
Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia va avea portile deschise de 1 Mai, iar cei care vor sa traiasca pentru o zi ca marii boieri ai Romaniei sunt asteptati la domeniul Stirbey, din Buftea.
Printre zidurile vechi de mai bine de 300 de ani, cei care intra in curtea Palatului din Mogosoaia traiesc parca un vis. Palatul, construit la ordinul lui Constantin Brancoveanu, si-a deschis prima data portile in 1702. Devastat apoi in timpul razboiului ruso-turc, locul avea sa fie salvat de printesa Martha Bibescu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Loredana Uncheasu, muzeograf: "Mogosoaia este un loc cu o incarcatura istorica aparte. Este un palat autentic brancovenesc, este locul in care bibestii si in special Martha Bibescu a creat lucruri importante pentru diplomatia si literatura noastra."
In acest loc, desprins parca din povestile cu printi si printese, veneau candva oamenii de cultura ai Romaniei. Si nu numai. Martha Bibescu i-a avut invitati aici pe creatorul "Micului print", Antoine de Saint Exupery si pe Marcel Proust.
Nu departe de Mogosoaia, un alt loc istoric este deschis acum publicului. Pe domeniul Stirbey, din Buftea, Regina Maria a Romaniei obisnuia sa vina sa se relaxeze. In zilele noastre, palatul a fost transformat in restaurant. Aveti ocazia sa va ospatati la o masa boiereasca si sa faceti o plimbare aparte.
Si daca vreti sa aveti parte de o experienta cu totul speciala, pentru 80 de lei pe ora puteti sa faceti echitatie chiar pe domeniul coonstruit de marele vornic Stirbey.
Iar daca toate acestea nu v-au starnit interesul, puteti alege o plimbare cu barca pe lacul Snagov.
Pe vremuri, aici, pe malul lacului Snagov, unul dintre cele noua ce fac parte din salba de lacuri a Capitalei, veneau sa mediteze sportivii, actorii si marii scriitori ai timpului. Pana in 2004, aici era un camp. Acum puteti sa veniti sa va plimbati cu barca cu calul sau sa pescuiti.
Desigur, pentru o zi reusita, e nevoie si de vreme frumoasa.