Locul ocupat de București în topul orașelor recomandate pentru un trai liniștit
Dintre toate oraşele lumii, Bucureştiul se află pe locul 82, într-un top al localităţilor în care este recomandat să locuieşti.
Au primit punctaj mare oraşele cu multe spaţii verzi şi şcoli bune. În schimb, au fost depunctate cele cu şosele ciuruite şi instabilitate politică. Nouă ne-au furat startul Budapesta şi Sofia, în timp ce capitala Austriei este pe primul loc.
În topul realizat de Economist Intelligence Unit, cu cele mai bune condiţii de locuit din marile oraşe, Bucureştiul se află pe locul 82, din 140.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fiecare oraş a primit note, în funcţie de standardele de viaţă, criminalitate, infrastructură, accesul la educaţie, sistemul de sănătate, stabilitate economică şi politică.
Note bune primim când vine vorba de de preţurile mici cerute pentru mâncare şi băutură, comparativ cu alte mari oraşe ale lumii. În acelaşi timp, putem fi foarte uşor depunctaţi dacă ne uităm în jur şi vedem foarte multe clădiri aflate în paragină.
”Am mâncat ieri foarte bine când am ajuns şi la un preţ foarte bun”, spune un turist venit din Danemarca.
”Centrul oraşului este foarte frumos, Palatul Parlamentului mi se pare exagerat de mare, dar oamenii sunt foarte drăguţi”, este de părere un spaniol.
Reporter: - Cum e infrastructura?
Turist spaniol: - Depinde, am văzut o şosea bună, dar o bucată scurtă. Poate fi periculos.
Mult mai bine decât noi stau ungurii. Oraşul Budapesta ocupa locul 34. Iar Sofia, capitala Bulgariei, se află cu trei poziţii mai sus decât noi, pe 79.
Pentru prima oară, locul unu este ocupat de Viena, oraş care nu a avut de-a face cu atacuri teroriste şi care are o rată scăzută a infracţionalităţii. Pe locul doi se află oraşul australian Melbourne. Ambele au avut punctaj maxim pentru sistemul de sănătate, educaţie şi infrastructură.
În fruntea clasamentului găsim oraşe din Australia, Canada şi Japonia în timp ce la coada lui sunt cele din zonele de conflict.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!