Procuror militar: "Jandarmii pot fi identificaţi după numărul de pe cască"

Dată publicare: 14-08-2018 12:29
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


jandarm

Şeful Parchetului Militar, procurorul Ionel Corbu, a afirmat marţi că jandarmii care au participat la intervenţia de vineri din Piaţa Victoriei pot fi identificaţi după numărul de pe cască.

Referindu-se la acei jandarmi „timoraţi” de ancheta penală, şeful Parchetului Militar le transmite cetăţenilor de bună credinţă că "acei jandarmi care au acţionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenţă acuzaţională”, ci doar cei care au încălcat ghidul Jandarmeriei.

Întrebat marţi cât de greu le este oamenilor să îi identifice pe jandarmii care i-au agresat, procurorul Ionel Corbu a spus că aceştia vor fi identificaţi după numărul unic pe care îl au inscripţionat pe cască, potrivit News.ro.

„Există modallităţi specifice de identificare, ei au un număr de identificare pe cască şi am remarcat acest lucru, cunoaştem acest lucru şi evident că mai devreme sau mai târziu îi vom identifica” a spus Corbu.

Şeful Parchetului Militar a spus că nu se vor afla „sub incidenţă acuzaţională” decât acei jandarmi care au încălcat ghidul elaborat de Jandarmerie pentru intervenţii.

"Vreau să transmit, ieri am aflat în mod ocazional, că jandarmii, parte din jandarmi, sunt timoraţi de aceste demersuri judiciare care se efectuează. Vreau să asigur orice cetăţean de bună credinţă că acei jandarmi care au acţionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenţă acuzaţională. Doar aceia care şi-au depăşit cadrul procedural, care au încălcat acel ghid emis de instituia domniilor lor” a mai spus procurorul.

Acesta a precizat că până în prezent nici Jandarmeria Română şi nici MAI nu au pus la dispoziţia anchetatorilor documentele solicitate privind pregăctirea acţiunii de vineri şi intervenţia de vineri a forţelor de ordine despre care a menţionat că „sunt esenţiale în lămurirea şi decelarea anumitor aspecte care sunt în măsură să dovedească participarea punctuală a unor ofiţeri şi subofiţeri”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO