Localitati fara spitale. Cine iti acorda ajutor medical de urgenta?


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 00:14
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2011 18:11
Categorie: Stiri Sociale

10.000 de oameni din Sulina, dar si din satele din Delta Dunarii, au ramas la voia Domnului in mijlocul apelor. De la 1 aprilie nu mai au voie sa se imbolnaveasca. Centrul lor de sanatate a fost inchis, iar cel mai apropiat spital este la 70 de kilometri.

Mult prea departe in cazul unui om in stare critica, ce nu poate fi transportat o ora cu barca.

"Navigatia pe Dunare noaptea e inchisa. Deci, daca se intampla ceva noaptea cu un om, atunci omul ala trebuie sa moara la Sulina. Nu avem asistenta medicala, daca inchizi un spital, deschizi un cimitir'', spun locuitorii.

Un pacient a murit in fata unui spital desfiintat. Altul a decedat pe drum

Si spitalul din Vintila Voda, judetul Buzau, are lacat pe poarta, iar cea mai apropiata camera de garda este la 45 de kilometri. In localitate exista un dispensar, insa medicii nu au program permanent, sambata si duminica e inchis, si oricum nu au competenta sa rezolve cazurile grave.

Si in zona vest, bolnavii arondati la spitalul orasenesc Bozovici vor fi dusi cu salvarea pe serpentine doua ore, pentru ca in zona a ramas doar un medic de familie.

Toti acesti oameni se intreaba firesc de ce autoritatile nu au pus la punct serviciul de urgenta inainte sa desfiinteze institutiile sanitare.

Oficialii din minister le sugereaza oamenilor sa sune la 112 si sa astepte ambulanta, nu sa plece cu bolnavul in masina. Dar daca salvarea vine de la 100 de kilometri distanta?

Harta spitalelor desfiintate sau comasate. Reactiile primarilor

 

Un pacient a murit in fata unui spital desfiintat. Altul a decedat pe drum
Cum au supravietuit 12 bolnavi, lasati sa moara intr-un spital desfiintat
Haos in spitalele desfiintate din tara. Sute de oameni, fara loc de munca
VIDEO PROTVPLUS.RO