Numarul persoanelor ce lucreaza la negru, de sase ori mai mare ca in 2010


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 14:36
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2011 00:54
Categorie: Stiri Sociale
Muncitor

Numarul persoanelor depistate ca muncesc la negru in Capitala a crescut de peste sase ori in primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeasi perioada din 2010, de la 124 la 820, a declarat inspectorul sef de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Inspectorul sef de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a spus ca in primul trimestru din 2011 au fost depistate 820 de persoane care munceau fara sa aiba incheiat contractul individual de munca, in timp ce anul trecut, in acelasi interval au fost identificate doar 124 de cazuri.

Constantin Bujor a explicat ca aceasta crestere este atat urmarea intensificarii actiunilor de control ale ITM, cat si a situatiei economice a tarii. Potrivit acestuia, cele mai multe persoane care nu au incheiate contracte individuale de munca activeaza in domenii precum constructii, prestari servicii, alimentatie publica, panificatie, comert, protectie si paza.

Seful ITM Bucuresti a atras atentia angajatorilor ca incepand din luna mai, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, acestia vor raspunde penal daca vor utiliza mai mult de cinci persoane fara a le incheia contracte colective de munca.

Sursa: Pro TV

Topul oraselor in care se fac angajari. Unde lucrezi si castigi mai bine
Cine sunt romanii care vor sa se angajeze in strainatate
VIDEO PROTVPLUS.RO