Liceele private, rampa de lansare pentru universitatile din strainatate
In febra inscrierilor la liceu, alternativa la institutiile de stat vine de la privat pentru cei care au bani. Se lauda cu profesori mai bine platiti, care automat isi dau mai mult interesul pentru copii.
Ce-i drept, taxele anuale sunt de cateva mii de euro, dar directorii garanteaza ca in toate clasele vor fi olimpici internationali. Exista insa si varianta scolilor particulare ieftine, unde pot intra si copii cu medii de cinci.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Anul acesta au fost acceptati 13 copii la universitatile din strainatate: MIT, Harvard, Caltech, University of Bremen", spune Mustafa Oz, directorul Liceului International de Informatica Bucuresti.
Taxa anuala la acest liceu este de 3250 de euro, iar cei care vor sa stea la internat platesc inca 1500. La polul opus, cele mai ieftine scoli particulare, de 1400 de lei pe an, sunt si cele unde poate intra oricine, indiferent de medie.
In Romania, sunt 1700 de institutii de stat si aproximativ 100 de licee private. Renumite sunt si Scoala Britanica, Scoala Americana, Liceul Lauder sau Scoala Internationala din Bucuresti, numai ca aici elevii nu invata dupa programa romaneasca si au un orar diferit.