Razboiul continua! Liber la admitere, la Spiru Haret!

Ultima actualizare: 25-10-2012 02:02

Razboiul dintre Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei ia o noua turnura. Instanta a repus, vineri, universitatea pe lista celor acreditate.

Mai exact, magistratii au suspendat doua articole din Hotararea de Guvern prin care universitatii i se retragea dreptul de a organiza admitere pentru anul scolar 2009 - 2010.

Ministrul educatiei a anuntat deja ca va face recurs. In replica, reprezentantii Spiru Haret au spus ca inscrierile vor continua la toate formele de invatamant, inclusiv cel la distanta.

Asta cu toate ca, in urma cu cateva zile, Andronescu anunta ca Executivul a emis o Ordonanta prin care ID-ul era desfiintat. Pe de alta parte, conducerea Spiru Haret i-a cerut public premierului sa o demita pe doamna Andronescu.

In plus, se gandeste chiar sa ceara daune morale ministerului pentru prejudiciul de imagine adus.

Va reamintim ca Universitatea "Spiru Haret" a dat in judecata Ministerul Educatiei si Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimina institutia de pe lista celor acreditate si care interzice organizarea admiterii pentru 2009-2010.

Reprezentantii universitatii cer suspendarea provizorie a acestei HG pana la judecarea cererii de anulare, care are termen in luna octombrie.

Totodata, Universitatea "Spiru Haret" neaga acuzatiile aduse de Ministerul Educatiei, considera ca toate programele de studii sunt legale si a anuntat ca organizeaza concurs de admitere in pofida faptului ca nu figureaza in Hotararea de Guvern.

Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO