Razboiul dintre Ministerul Educatiei si Spiru Haret, partea a II-a!

Ultima actualizare: 03-11-2012 14:50

Dupa ce absolventii au fost lasati in pace, pentru ca "absolventii sunt absolventi", dupa cum a declarat chiar sefa de la invatamant, acum sunt luati in vizor studentii inscrisi la ID.

Dupa ce o echipa de specialisti a controlat Universitatea "Spiru Haret", Ministerul Educatiei a venit cu o serie de propuneri pentru ca institutia sa intre in legalitate. De exemplu, desfiintarea centrelor ID din tara si din strainatate, cat si intrarea in lichidare a acestor programe.

Reprezentantii Universitatii sustin insa ca functioneaza perfect legal si ca ministerul face o confuzie intre specializari si centre. Adica formele lor de ID sunt acreditate, iar sediile din teritoriu nu fac decat sa vina in ajutorul celor care nu au calculatoare acasa si nu pot veni sa invete la Bucuresti.

In timp ce numarul celor care s-au inscris la formele de ID a scazut cu 90% fata de anul trecut, Guvernul se pregateste sa dea o hotarare prin care sa desfiinteze aceste centre.

"Am propus o ordonanta si o hotarare de guvern in asa fel incat sa ducem la indeplinire masurile cu care am venit in fata Executivului la ultima sedinta," a declarat ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.

Replica i-a fost data de prorectorul Universitatii "Spiru Haret", Gheorghe Bica: "Nu mai suntem in 1950, suntem in epoca informatica. Noi n-am inventat apa calda! 1.700 de universitati din tota lumea practica ID. Daca Ministerul cere retragerea dreptului de a mai organiza inscrieri, admitere si licenta, Universitatea face inscrieri in continuare, cel putin pana cand instanta va hotari altfel."

Vineri este asteptat un raspuns de la Curtea de Apel in dosarul in care "Spiru Haret" cere anularea horararii de guvern care a scos-o de pe lista facultatilor acreditate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO