”Let`s Do It, România!”. Curățenie pe toată Planeta într-o singură zi, pe 15 septembrie

Let`s Do It, Romania!
Pro TV

5% din populația Globului este așteptată să participe la cea mai mare acțiune de voluntariat din istorie: World Cleanup Day.

150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day.

Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune ”Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

România, la a șasea Zi de Curățenie Națională 

Citește și
curatenie
Actiune "Let's Do It, Cluj!" de Ziua de Curatenie Nationala
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România - până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day

1. 1 mai – 30 august: Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare

2. 15 mai – 31 august: Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup

3. 15 mai – 15 iulie: Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media

4. 1 iulie: Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală

5. 15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!

Cum intri în echipa Let`s Do It, Romania!

Echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri.

Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea Hai în echipă!

Cum contribui la Harta Deșeurilor cu aplicația World Cleanup

Cartarea sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri.

Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Partenerii instituționali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației Naționale. Parteneri nonguvernamentali: AIESEC, ANOSR, CNE, CTR, Cercetașii României, Federatia VOLUM, Grup PONT, JCI, UOSMR, FDSC.

Cum a luat naștere Let`s Do It, World!

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.

Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
"Let's do it Romania" - Ziua Nationala a Curateniei. Voluntarii au adunat 7.000 de saci cu gunoaie doar in judetul Brasov

Zeci de mii de voluntari au iesit in natura pentru Ziua Nationala de Curatenie. Desi miscarea "Let's do it Romania" a ajuns la a sasea editie, cantitatea de deseuri nu pare sa scada. Numai in judetul Brasov au fost stransi peste 7.000 de saci de gunoi.

Actiune
Actiune "Let's Do It, Cluj!" de Ziua de Curatenie Nationala

Membrii Asociatiei Parinte inFloresti impreuna cu voluntarii "Let's Do It, Romania!" va invita sambata 24 septembrie, la Ziua de Curatenie Nationala, in zona lacurilor Gilau si Tarnita.

iLikeIT. Vreti sa vedeti o Romanie fara gunoaie? Ajutati si voi la lansarea unei aplicatii speciale. Let's do it, Romania!
iLikeIT. Vreti sa vedeti o Romanie fara gunoaie? Ajutati si voi la lansarea unei aplicatii speciale. Let's do it, Romania!

Cum ati prefera sa dati bani pentru o cauza reala, umanitara, ca sa faceti un bine? Vreti sa-i puneti la "cutia milei" sau chiar vreti sa vedeti ce se intampla cu acei bani?

"Let's do it, Romania!". Prima campanie de strangere de fonduri pentru o cauza ecologica din Romania

Aplicatia care curata Romania de deseuri, "Let’s Do It, Romania!", lanseaza prima campanie de strangere de fonduri pentru o cauza ecologica din Romania.

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată

În goana după voturi, mulți dintre candidații la alegerile prezidențiale din 2024 fac promisiuni fanteziste, uitând sau ignorând faptul că atribuțiile președintelui României sunt destul de limitate pe plan intern.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.