Legumele bio, noua moda la romani!
Cei care vor un mod de viata sanatos au inlocuit vizita la piata cu un abonament la un cos cu legume eco. L-au adus si la noi firmele certificate ecologic, dupa modelul frantuzesc.
Comanda se da on-line, apoi clientul vine la magazin sa ridice marfa. Il costa 30 de lei un cos pentru patru persoane cu morcovi, castraveti, dovlecei si sfecla. Cei care nu au timp sa astepte isi cumpara legume de la taraba. Ies mai ieftin, dar nu stiu daca produsele sunt suta la suta "curate".
Astfel, intr-o localitate din Calarasi, care se mandrea in epoca de aur cu productia la hectar, astazi oamenii cultiva legume bio. In loc de ingrasaminte chimice, producatorii folosesc plantele aromatice, ca sa protejeze legumele de daunatori.
Recolta, certificata bio, ajunge in Capitala, unde oamenii isi pot face un abonament la un cos cu legume ecologice, pe care il pot ridica saptamanal.
La fel se intampla si la Timisoara, unde orasenii isi pot lua cosul cu legume bio de doua ori pe saptamana de la producator.
Pentru legumele bio, oamenii dau cativa lei in plus, in comparatie cu cele vandute pe taraba. Diferenta o face, insa, modul de viata.