Legea pensiilor, demna de Cartea Recordurilor! La capitolul controverse
Sindicatele refuza sa accepte documentul pentru care Emil Boc vrea sa isi asume raspunderea, asa ca vin cu o serie de amendamente.
Sindicatele nu sunt de acord ca varsta de pensionare sa creasca la 65 de ani, dar pentru ca este vorba despre o directiva europeana au propus, in schimb, varsta de 64 de ani.
De asemenea, cer sa nu fie afectati si cei care vor sa iasa la pensie anticipat, pentru ca proiectul le da acest drept doar celor care au 45 de ani de munca, ceea ce este foarte mult.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In plus, sindicalistii au cerut plafonarea contributiei, cu alte cuvinte, pentru cei care au salarii foarte mari, contributia sa nu fie calculata din venitul lunar, ci la un plafon maxim de cinci salarii medii.
Membrii Executivului au spus ca se vor mai gandi asupra acestor propuneri, insa exista si decizii asupra carora toata lumea a cazut de acord. De exemplu, nu mai exista categorii exceptate de acesta lege, asa cum se intampla pana acum cu avocatii sau preotii si functionarii publici din cultul romano-catolic.
Abia saptamana viitoare, marti, proiectul va capata si o forma finala, pe care Guvernul vrea sa isi asume raspunderea.