Bulina pe alimentele cu E-uri, motiv de scandal in Senat. Afla de ce
Ce-i mai sanatos pentru noi, o bucata de sunca traditionala sau un muschi frumos ambalat care ramane roz cateva saptamani pentru ca este plin de E-uri?
Prigoana: Alimente cu E-uri ar trebui sa aiba o bulina rosie pe eticheta
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
La o astfel de intrebare au incercat sa raspunda marti senatorii Romaniei, oameni cu studii inalte. Ei au avut de discutat un proiect de lege care prevede ca alimentele sa primeasca buline verzi, portocalii sau rosii in functie de substantele pe care le contin. In loc sa ia o decizie, senatorii au sfarsit prin a se certa pe slanina.
Adept al unei diete echilibrate, Varujan Vosganian are cateva ganduri care nu-i dau pace: "Slanina, fara aditivi, este mai sanatoasa decat un produs din acela pentru fitness cu aditivi?". Intrebare grea si aparent fara raspuns. Mai sigur pe el, un alt coleg isi incearca norocul.
"Slanina este un produs finit dintr-un animal, care animalul respectiv poate sa consume tot felul de concentrate, tot felul de ingrasaminte care contin E-uri", crede senatorul PSD Vasile Nicula.
Unii accepta teoria, insa senatorul Vosganian revine cu o alta nedumerire.
"Produsele vrac... unde le pui bulina, pe butoi, la telemea?!"
Asa ca, dupa atatea intrebari, initiatorul legii s-a enervat.
"Daca contorizam timpii pentru vorbit o sa vedem ca dumneavoastra ati vorbit cel mai mult. Uite ce este, nu fiti nepoliticos, eu sunt presedintele acestei comisii", a punctat Florian Staicu, senator PDL.
Cativa au luat totusi lucrurile in serios si povestesc din experienta ca, in prezent, etichetele produselor alimentare sunt abstracte, iar omul de rand nu intelege absolut nimic din ele.
Proiectul de lege luat acum in discutie prevede ca alimentele 100% naturale sa fie semnalizate cu o bulina verde. O alta, portocalie, ar trebui aplicata pe cele care ar trebui consumate cu moderatie. In fine, bulina rosie ar putea fi lipita pe marfurile cu foarte multi aditivi.
Mai bine spus, marfurile europenilor se vor vinde mai bine pentru ca nu poate sa lipeasca nimeni pe ele buline, chiar daca sunt pline de E-uri.