Bani dusi pe apa Sambetei. Munca a doi soti din Bihor a fost compromisa, dupa ce hotii le-au furat sistemul de irigatii

10-11-2014 14:05


Doi soti din Bihor care au investit zeci de mii de euro intr-o plantatie de afine isi vad toata munca compromisa din cauza hotilor.

Oamenii spun ca bazinul de apa folosit pentru procesarea fertilizatorilor a disparut fara urma. In lipsa lui, productia de anul viitor va scadea la jumatate. Din pacate, nu este prima data cand familia respectiva e pradata, iar vinovatii nu au fost prinsi in niciunul dintre cazuri.

Maria Jurcan bate zilnic 25 de kilometri de la Oradea si pana la Toboliu ca sa isi ingrijeasca arbustii. Luni-dimineata insa a inmarmurit.

Cei doi soti au cumparat o parcela de teren de aproape un hectar si au investit 25.000 de euro in aceasta plantatie. Acum, toata munca lor este compromisa.

"Aici a fost bazinul, dupa cum se poate vedea si in filmarea din vara. Am ramas socata ca nu l-am mai vazut. Nu le place sa munceasca si vin sa fure de pe proprietatea altuia. Chiar nu mai rezist. Eu vin, transpir aici, ei vin si-mi fura tot", spune Maria Jurcan.

Din pacate, nu e prima data cand altii isi bat joc de munca oamenilor. In urma cu doua luni, hotii le-au furat toata cultura de ceapa.

"Noi muncim si altii fura, asa-i? Un hectar de ceapa tot l-au furat, am cheltuit acolo 40 de milioane scosi din banca. Altii muncesc si altii traiesc", adauga si mama pagubitei.

Gospodarii isi pun toate sperantele in politisti. Greu de crezut insa ca mai pot recupera ceva.

Tags: hoti, irigatii, recolta, jaf,

VIDEO PROTVPLUS.RO