Industria saloanelor de infrumusetare a crescut cu 20% fata de anul trecut. Cine sunt clientii preferati ai stilistilor
Tunsorile, coafurile, manichiura si machiajul aduc profit saloanelor de infrumusetare.
Tinerii, dar si cei care lucreaza in companiile multinationale isi fac tot mai multe programari, dupa cum arata datele oficiale de la Statistica. Firmele care ofera aceste servicii au raportat o majorare a cifrei de afaceri de peste 20% fata de anul trecut. Profitul e pus de economisti si pe seama cresterii veniturilor.
Saloanele de infrumusetare sunt in ultima vreme tot mai aglomerate. Cine sunt noii clienti?
"Marea deschidere este mai degraba catre doamnele din zona de corporate care-si doresc sa arate impecabil. Teenagers pentru tot felul de party-uri. Este o schimbare pe piata si asta si prin prisma faptului ca accesul la informatie este mult mai facil", spune Dana Argesan.
Florin e hairstylist de peste 15 ani. In ultima vreme insa, oamenii care-i calca pragul sunt din ce in ce mai tineri si printre ei, tot mai multi barbati.
"Cei tineri si mai ales barbatii din Romania au inceput sa viziteze salonul din ce in ce mai des. Incep sa faca asta nu doar ca si o nevcesitate sau ca o nevoie, mama ma duc undeva la un interviu sau trebuie sa arat bune ca am ceva, tine foarte mult de respectul de sine", spune Florin Noje.
Evolutia serviciilor prestate populatiei arata o crestere sustinuta, astfel ca daca in ianuarie 2015 avea o crestere abia-abia peste zero, acum avem un record, in ianuarie 2016, o crestere de peste 20 la suta la servicii de genul hoteluri si restaurante plus cosmetica si servicii de infrumusetare.
Iar economistii spun ca astfel de afaceri vor prospera.
"Daca veniturile vor creste in continuare, se vor reflecta in toate serviciile achizitionate de populatie", spune si George Sofian, economist.
Spalatoriile de covoare si curatatoriile de haine sunt si ele afaceri tot mai profitabile, arata statisticile.