Începe goana părinților după jucăriile perfecte pentru cei mici. Ce își doresc copiii în acest an
Vin sărbătorile, iar pentru părinţii care au şi veleităţi de spiriduşi ai moşului începe goană după jucării. Față de 2012 de exemplu, vânzările sunt de 5 ori mai mari, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă financiară.
În timp ce puştii de grădiniţă încă oftează după jucării de pluș, cei mai mărişori îşi doresc păpuşi sofisticate şi jocuri sau roboţi.
La raionul de jucării al unui magazin din Timişoara se află niște roboţei gălăgioşi, manevraţi prin telecomandă, la care visează toţi băieţii.
Însă nici fetele nu-s mai modeste. Raisa vrea să îşi schimbe colecţia de păpuşi.
"LOL-ul e o păpuşă la care poţi schimba hainele, uneori are şi sclipici şi la unele se schimbă şi culoarea. Şi are şi un biberon la care bagi apă."
Alte păpuşi au un temperament hipnotic, iar o altă plânge dacă îi iei suzeta.
De altfel, piaţa jucăriilor este în continuă creştere. Numai în 2017 vânzările au însumat aproape un miliard de lei. Potrivit unui studiu KeysFin, cele mai multe se vând de înainte de 1 iunie şi de sărbătorile de iarnă. Companiile străine controlează în prezent 80 la sută din această afacere.
În top rămân tradiţionalele jucării LEGO.
Nostalgicii au ocazia să vadă la Muzeul Ţării Crisurilor din Oradea, prima generaţie a jocului LEGO din Europa.
Sever Alicu, specialist în jocuri LEGO: "Anul ăsta se aniversează 60 de ani de când a fost lansată clasica cărămidă LeEGO. Înainte era, pur şi simplu, o jucărie de construcţie. Zona de lux a creativităţii a început în anii 70."
Tot la muzeu se află şi o colecţie cu peste 600 de jucării din copilăria părinţilor şi bunicilor. Diferenţele sunt copleşitoare.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!