Inainte de Craciun, romanii au dat atacul final la carne. Sistemul care-i poate scapa de aglomeratie
"Suntem patru la masa si cumparam carne de 600 de lei, fiindca, pana nu ramane, n-ajunge!". Asta spus duminica o gospodina, surprinsa in macelarie in toiul asaltului final.
Nu stim cati crestini au mers la biserica, dar e cert ca sute de mii au mers glont spre magazine. Si, dupa ce au ispravit cumparaturile, s-au inchinat auzind cat au de platit.
Zici ca la opt dimineata s-a rupt conducta spre galantarele cu carnuri. Romanii au pus ban pe ban, sau bon peste bon, si s-au inghesuit cu plasele goale in macelarii.
Asa se explica numarul sporit al castroanelor pline cu fise. Bancnotele nu mai incap in sertare. Nici cumparatorii in magazin.
Pe la pranz, deja se vandusera de trei ori mai multe carcase de porc decat intr-o zi de post obisnuita.
In haos, cativa au cautat variante ceva mai tihnite.
S-au indreptat spre magazine mai ales doamnele care au uitat, pentru meniul de sarbatoare, mici... sau mai mari... amanunte.
Dar cu o floare nu se face primavara... sau, altfel spus, cu un singur sir de carnati arborati pe balcon nu se face Craciunul vremurilor noastre. E clar foarte mare numarul gospodinelor care cauta traditia... gata facuta."
Atentie, cumparaturile peste limita obisnuita provoaca o senzatie intensa de foame. De aceea, unii clienti par sa fi inceput deja festinul. Intre timp, orasenii care au ratat Ignatul cauta in cuvele de refrigerare jamboane, coaste si rasoale numai bune de pus la cuptor.
Insa, din ce a mai ramas prin buzunare, tot mai gasesc mesenii nostri bani pentru decor. La Constanta si Iasi a fost o lupta intre vanzatorii de brazi care strigau adunarea...
Ai spune ca ne-am intors in timp, acum 10 ani, cand erau de patru ori mai putine hipermarketuri si abia te mai puteai strecura printre rafturi, de cosuri si carucioare pline ochi.
In majoritatea hipermarketurilor, orarul obisnuit a fost modificat astfel incat sa poata fructifica aceste momente in care clientii par gata sa epuizeze tot ce a ramas pe card sau in portofel.
Unele tin deschis duminica si luni pana la 12 noaptea. Atentie insa, in ajun de Craciun va puteti face cumparaturile doar pana la 6-7 seara.
Evident, va fi tot aglomerat, insa tocmai a aparut o varianta. Un sistem de comanda online - un site cu peste 10.000 de produse, de la cele proaspete pana la nonalimentare.
Clientii acceseaza platforma, lanseaza comanda si gasesc pachetul gata facut dintr-un raion special, dupa cateva ore.