În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință


Ultimul update: Vineri 14 Decembrie 2018 14:10
Data publicarii: Vineri 14 Decembrie 2018 12:50
Categorie: Stiri Sociale

În sfârșit, prima autostrada urbană din România ar putea fi dată vineri în exploatare! 

O echipă a Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere se află în inspecție pe șoseaua de viteză și, dacă experții sunt mulțumiți, vor semna procesul de predare-primire.

Autostrada urbană care leagă Bucureștiul de centură și care reprezintă intrarea în capitală a autostrăzii București - Ploiești.

Planul inițial era să fie gata în 2012, însă constructorul a terminat doar jumătate din cei 6 kilometri. Apoi a fost schimbat cu altul.

Nici de această dată nu a fost cu ”Doamne ajută”. Urma să fie gata în 2016, dar au trecut alți doi ani. Timp în care constructorul s-a plâns pe birocrație, de plăți întârziate. La rândul sau, ministrul Transporturilor a acuzat constructorul de lene.

Cei trei kilometri rămași au costat statul român aproape 30 de milioane de euro. Vineri, în sfârșit, există șanse mari ca această bucată de autostradă să fie deschisă circulației.

Cei care vor intra dinspre centură pe prima autostrada urbană din România trebuie să știe că aceasta, la început, va avea 3 benzi, ulterior se va îngusta la 2 benzi. Viteza maximă de deplasare va fi de 100 de km pe oră, prima autostradă urbană urmând să fie iluminată pe timp de noapte.

Autostrada se va termina în strada Petricani, unde va fi instalat un semafor. Doar provizoriu, până când va fi lărgită pe patru benzi și prelungirea ei, șoseaua Fabrica de Glucoză, ce duce până în cartierul Floreasca.

De la un capăt, la altul, autostrada urbană poate fi parcursă în 5 minute. Acum, șoferii care vor să ajungă de la Șoseaua de Centură a Capitalei în oraș, parcurg aceeași distanță în cel puțin 35 de minute.

Premierul Viorica Dancila i-a cerut șefului CNAIR 100 de kilometri, altfel ... va pleca acasă. Narcis Neaga, directorul de la CNAIR, susține însă că și-a îndeplinit obiectivul de 100 de kilometri, dar a inaugurat doar ... 60 de kilometri.

Asta după ce anul trecut Ministerul Transporturilor și CNAIR au reușit performanța să inaugureze doar 15 kilometri de autostradă. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO