Ideea de afaceri cu care doi tineri din Danemarca vor sa dea lovitura. Sucul de greieri cu care i-au cucerit pe gastronomi
Doi tineri din Danemarca si-au dus preocuparea pentru protectţia mediului si hrana sustenabila la un alt nivel.
Au pus pe picioare o "ferma de greieri", prima din tara lor. Şi folosesc insectele pentru un preparat care pe unii i-ar face sa strambe din nas - un suc natural din greieri, mere, lamaie şi ghimbir.
Cei doi tineri s-au informat temeinic inainte de a pune pe picioare afacerea. Iar acum, cu mandrie, le-au prezentat jurnalistilor danezi ferma lor de greieri, amenajata intr-o camaruta din subsolul unei cladiri din Copengaha.
Philip Price, crescator de insecte: "Cand incep sa cante, stii ca sunt gata sa fie consumati. Natura iti da semnalul."
Totul a pornit de la dorinta de a crea un preperat din insecte, care sa fie atragator si pentru cei rezervati in fata acestei surse accesibile de proteina.
In cele din urma, au hotarat sa foloseasca greieri. Asa a luat nastere bautura "15 greieri". O sticla contine, dupa cum ii spune si numele, 15 insecte strivite, plus suc de mere, ghimbir si lamaie.
Bautura a fost prezentata la un targ de gastronomie cu preparate din insecte.
In spatele proiectului sta insa si pasiunea celor doi pentru produse prietenoase cu mediul.
Philip Price, crescator de insecte: "Am vrut, in primul rand, sa le oferim clientilor o frumoasa experienta gastronomica si estetica. Alte lucruri, precum faptul ca punem si noi mana la salvarea planetei, sunt un bonus."
Tinerii au beneficiat de un ajutor financiar in valoare de 70.000. Banii au venit de la un fond global care a pus la bataie aproape patru milioane de euro pentru afaceri care promoveaza insectele in gastronomie.