Icoana facatoare de minuni "Madona Neagra" a strans mii de credinciosi catolici din toata tara la Cacica, in Suceava

15-08-2014 18:44

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a adunat mii de credinciosi catolici la Cacica, in judetul Suceava. Ei vin din toate colturile tarii, ca sa se inchine la icoana facatoare de minuni, denumita si "Madona Neagra".

Aceasta icoana a ajuns la noi in urma cu 200 de ani, adusa de polonezii veniti sa extraga zacaminte de sare din zona. Acestia s-au stabilit, in timp, aici.

Credinciosii au inceput sa se adune inca de joi in jurul marii biserici si sa aduca ofrande Maicii Domnului. Vin din toate parohiile catolice din Moldova, dar si din Ardeal sau Maramures. Pelerinii au petrecut noaptea in rugaciune sub cerul liber sau in corturi.

"Slujba foarte frumoasa, predica foarte frumoasa - cine a vrut sa invete din predicile astea pleaca inapoi cu ceva schimbare. Nu am venit aici sa dormim, am venit aici sa ne rugam. Eu cu o saptamana inainte numar zilele, sa treaca mai repede saptamana, sa ajung la Cacica", spune o femeie.

"Sanctuarul asta ne linisteste, cand venim aici simtim o liniste sufleteasca. Ne rugam pentru familie, pentru tot binele din lume", spune, la randul sau, un barbat.

Multi voluntari tineri din toata Moldova i-au ajutat pe pelerini sa se cazeze si sa aiba un sejur cat mai placut la Cacica.

Gabriela, voluntar: "Mesajul l-am primit de la episcopie, apoi ne-am organizat fiecare. Am cautat trenuri si ne-am mobilizat sa fim cat mai aproape de pelerini, sa-i ajutam unde este nevoie."

Vineri au particicipat cu totii la Sfanta Liturghie oficiata de episcopul de Iasi, Petru Gherghel.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care a ridicat biserica sanctuarului de la Cacica la rang de Basilica Minor, un sanctuar national al credinciosilor catolici.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO