Catolicii s-au strans, de Sfanta Maria la Basilica Minor, in Suceava. Mii de oameni au participat la Procesiunea Lumanarilor

15-08-2014 07:53

procesiune catolica

De Sfanta Maria Mare, si la Cacica, in apropiere de Suceava, s-au strans mii de credinciosi catolici. Pelerini au venit sa se inchine la icoana Fecioarei, denumita si Madona Neagra, considerata facatoare de minuni.

Joi noapte, au participat la Procesiunea Lumanarilor si s-au rugat pentru sanatate si bunastare. Mii de oameni s-au adunat inca de joi in jurul Catedralei romano-catolice din Cacica si s-au inchinat la icoana Maicii Domnului, copie a Madonei Negre din Polonia.

Spre seara, asa cum obisnuiesc de ani buni, pelerinii au pornit intr-o impresionanta procesiune a lumanarilor. Toti si-au petrecut noaptea in rugaciune si au indreptat dorinte arzatoare catre cer.

"Aici este parca un colt de Rai. De acasa am plecat cu gandul la pace, pacea pamantului", spune o femeie.

Cacica a devenit un loc special pentru multi enoriasi. In fiecare an, vin pe 15 august la biserica unde este pastrata icoana, despre care se spune ca ar avea puteri miraculoase.

"Toate gandurile pe care mi le-am pus de 13 ani, de cand a murit sotul meu, toate mi s-au indeplinit. Daca vii o data, trebuie sa mai vii neaparat. Te atrage ceva", spune alta crendincioasa.

Credinciosii si-au instalat corturile in jurul catedralei, in asteptarea slujbelor de vineri. Cei mai multi insa au innoptat sub cerul liber.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care a ridicat biserica din Cacica la rang de Basilica Minor, un sanctuar national al credinciosilor catolici.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO