Guvernul amana din nou plata drepturilor salariale castigate de bugetari


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 22:15
Data publicarii: Joi 20 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Se amana amanarea. Astfel se poate traduce hotararea Guvernului de a nu plati bugetarilor, nici anul acesta si nici in 2011, drepturile salariale castigate in instanta.

Decizia a inflamat si mai tare spiritele, mai ales ca oamenii au hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, care le-ar fi adus majorari de pana la 50%.

Drept urmare, toata povestea se muta la Curtea Constitutionala si apoi la CEDO. Sunt cel putin 200.000 de oameni care au castigat in instanta dreptul de primi mai multi bani la salariu. Cei mai multi profesori, dar si functionari publici, magistrati si alte categorii.

Dascalii de exemplu se tot judeca din cauza legii din 2008 care le-a acordat majorari de 50%, dar pe care nu le-au vazut nici pana astazi. Asta pentru ca de anul trecut si pana acum, Guvernul a amanat de trei ori plata acestor drepturi. Ultima data prin ordonanta data aseara.

Doua dintre ele au fost deja atacate la Curtea Contitutionala, dar pentru ca au pierdut, juristii sindicatelor au mers mai departe la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, de unde asteapta un raspuns.

Sebastian Vladescu: Nu avem posibilitatea sa marim salariile functionarilor
Bugetarii continua protestele si ameninta cu boicotarea alegerilor
VIDEO PROTVPLUS.RO