Greva spontana la Oltchim. Muncitorii sunt speriati ca vor ramane fara locuri de munca

Ultima actualizare: 08-02-2013 07:01

S-au auzit tipete, fluieraturi si huiduieli pe platforma Oltchim, unde peste 500 de salariati au protestat nervosi ca nu si-au primit lefurile pe ultimele doua luni.

De fapt, oamenii sunt disperati ca si-ar putea pierde locurile de munca.

Liderii sindicali spun ca, desi societatea a intrat in insolventa, creditorii s-au napustit sa-si recupereze banii.

Nemultumiri s-au facut auzite si din partea muncitorilor de la divizia Bradu, preluata de Oltchim, acum 3 ani.

Acestia au luat foc, dupa ce administratorul judiciar a declarat ca societatea ar trebui facuta bucati si vanduta la fier vechi.

Dimineata, mai multi muncitori nervosi ca nimeni nu sta de vorba cu ei, au dat buzna in birouri, unde aflasera ca Mihai Diculoiu, liderul sindical pe care ei nu-l mai recunosc, sta de vorba cu sefii.

Liderul sindical a fost huiduit de sutele de muncitorii stransi in fata pavilionului central.

Oamenii se tem ca vor fi trimisi acasa definitiv, si fara salarii compensatorii.

Temerile lor sunt impartasite si de colegii de la fostul Arpechim Pitesti, divizia Bradu.

Liderul sindical de aici este revoltat de declaratiile facute de administratorului judiciar, care ar fi spus ca Oltchim si Arpechim vor ajunge la fier vechi.

In cele din urma, sindicalistii de la Oltchim au stat de vorba cu managerul Mihai Balan, care a incercat sa vina cu explicatii.

Si Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim a venit cu o declartie: "Salariille compensatorii se platesc daca sunt bani. Daca vom ajunge la faliment, nu vor fi bani. Iar la faliment se ajunge daca se vor face, printre altele, greve spontane. La ora actuala, astfel de presiuni sunt contraproductive."

Piperea propune ca Oltchim sa se divizeze in Oltchim 1, care sa ramana cu datoriile si utilajele invechite, ce urmeaza a fi vandute - probabil la fier vechi - si Oltchim 2, care sa retina doar activele bune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO