Campanie de colectare a uleiului folosit lansata de o actrita din Timisoara. "Vrem sa construim o gradinita"


Ultimul update: Miercuri 03 Iunie 2015 06:56
Data publicarii: Duminica 31 Mai 2015 08:42
Categorie: Stiri Sociale

De cele mai multe ori, uleiul folosit la gatit ajunge la canalizare sau la gunoi. Lucru total gresit, spune o tanara actrita din Timisoara, care a lansat o campanie de colectat uleiul.

Inarmata cu borcane, Ana cutreiera strazile, impreuna cu fiul ei care are aproape trei ani. Zambitori si increzatori, Ana si fiul ei, Ari, cutreiera strazile din Timisoara, pentru a-i convinge pe oameni sa nu mai arunce la gunoi uleiul folosit.

"Noi strangem ulei. Daca ma sunati vin si vi-l iau de acasa. Il dam la o firma colectoare, care ne da bani pe el si construim o gradinita", isi explica actrita demersul.

Chiar daca la inceput par reticenti, atunci cand afla mai multe informatii despre campania tinerei actrite, atitudinea timisorenilor se schimba.

Pentru ca toata lumea sa afle de acest proiect, cei doi impart pliante si pun afise in scarile blocurilor.

Totul a pornit dupa ce Ana a aflat ca un litru de ulei folosit, aruncat, este un adevarat dezastru pentru natura. Si a decis ca nu vrea sa ramana indiferenta.

Ana Munteanu, actrita: "Pentru mine scopul e sa fac educatie ecologica. Evident ca dorim sa colectam mai mult ulei, pana cand oamenii nu vor afla ce efecte groaznice are, nu-l vor strange."

Fiul ei, Ari, ii este mereu alaturi.

Uleiul adunat va ajunge la o firma colectoare specializata din Oradea, care il transforma in eco-combustibil.

VIDEO PROTVPLUS.RO