Gelu Oltean dezvăluie că i-a învățat pe polițiști cum se scrie și ce este ayahuasca

Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al MAI, reținut de DIICOT pentru acuzații de trafic de droguri

Fostul şef al DIPI, Gelu Oltean, trimis în judecată în ”Dosarul Ayahuasca”, susţine că fusese anunţat în legătură cu descinderile la imobilul unde se află clinica partenerei sale şi că dosarul său este unul fabricat.

Fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat, acuză lipsa de interes a anchetatorilor fată de toate documentele care le-au fost puse la dispoziţie, informaţiile inexacte ale acestora şi faptul că se documentau de pe Wikipedia.

”In data de 14 decembrie 2019, procurori şi poliţişti din judeţul Braşov au descins la o adresă din judeţul Dâmboviţa, aparent pentru a opri comiterea unor anumite fapte pe care ei le presupuneau a fi ilegale. Mai precis, era vorba de consumul unui ceai numit AYAHUASCA. Acest cuvânt, înseamnă în traducere „vita-de-vie a sufletului”. Există 14 reţete diferite pentru a prepara Ayahuasca, acest ceai purgativ, detoxifiant şi decalcifiant spontan al glandei pineale. În timpul celor 3 luni şi 3 zile de arest, noi am făcut şcoală cu anchetatorii noştri despre toate: cum se scrie ayahuasca, cum se pronunţă, ce înseamnă, câte reţete diferite sunt ale aceleiaşi denumiri de ceai Ayahuasca, din câte plante diferite se prepară, legislaţia naţională, dar şi internaţională, drepturile pe care le avem, dar am semnalat şi abuzuri care au fost făcute. Însă, trăim cu credinţa că, odată cu noi, acest gen de abuzuri se vor opri. Ne-am asumat şi am spus că dacă noi nu ne dăm noi aportul, atunci cine? Spun asta datorită faptului că am fost anunţaţi de această descindere cu mai multe zile înainte ca ea sa aibă loc”, afirmă Gelu Oltean într-un comunicat transmis News.ro.

Oltean susţine că, în urma analizelor care le-au fost făcute lui şi partenerei sale Vanessa Youness, nu a fost găsit DMT (dimetyltriptamina), drog de al cărui consum erau acuzaţi, şi că procurorul şi poliţiştii care au lucrat la dosar au inserat rămăşiţe disparate din informaţii, ”clar neînţelese de către mintea lor”.

”De exemplu, la pagina 6 este pusă la dosarul de incriminare alcătuit de ei o documentare Wikipedia care, culmea, spune: „DMT este o substanţă care se găseşte în anumite plante şi arbori, cum ar fi pinus, dar este produsă şi natural în corpul multor mamifere, inclusiv în cel uman, prin intermediul glandei pineale. Proiectul medical de cercetare şi toată corespondenţa şi avizele de la zeci de instituţii competente ale ţării au fost înmânate procurorilor încă de la primele ore din dimineaţa descinderii. Au refuzat să le citească şi să le ia în calcul”, relatează fostul şef al DIPI, care adaugă că celor trei procurori li s-a pus la dispoziţie şi un dosar cu toate actele privind reţetarul avizat folosit şi faptul ca se utilizează opt reţete de ayahuasca fără DMT şi că la percheziţii nu au fost ridicate nici studii academice despre ayahuasca.

El susţine că în România s-au creat anumite filiere între procurori şi presă, fiind furnizate ”rupturi de informaţii din dosare, dictate de interesele procurorilor”, şi că în general se ştia cine furnizează astfel de informaţii.

”Pe tot parcursul cercetărilor şi în instanţe s-a tot repetat de multe ori, hiperbolizându-se chiar, faptul că sunt un mare specialist în droguri. Asta pentru a încerca să dovedească că eu am făcut totul conştient şi premeditat dar ei, foarte vigilenţi, m-au prins în flagrant. O parte din cheia posibilă către descifrarea acestei poveşti este că unii şi-au găsit, prin fabricarea acestui caz, formula sau „lozul în plic” prin care să ajungă procuror general al României sau să fie numiţi pe o funcţie importantă în parchete”, conchide Gelu Oltean.

DIICOT a anunţat în 5 martie trimiterea în judecată a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanţe toxice, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și...
Un preot a fost martor la ultimele clipe de viață ale unor tineri, după un accident în Tulcea: ”Eram complet neputincios”
Un preot a fost martor la ultimele clipe de viață ale unor tineri, după un accident în Tulcea: ”Eram complet neputincios”

Un preot a fost martor la un tragic accident rutier, care a avut loc joi în județul Tulcea, în urma căruia au murit o fată de 17 ani și un băiat de 15 ani. De asemenea, șoferul, în vârstă de 21 ani, a ajuns în comă la spital.

 

Dacia a început fabricația de serie a modelului Jogger Hybrid 140. Cât costă și ce autonomie are
Dacia a început fabricația de serie a modelului Jogger Hybrid 140. Cât costă și ce autonomie are

Uzina de la Mioveni a început fabricaţia de serie a modelului Jogger Hybrid 140, a anunțat miercuri Dacia.  

FOTO. Cum arată cardul de energie de 700 de lei, care se distribuie din 1 februarie. Plăţile se fac din 20 februarie
FOTO. Cum arată cardul de energie de 700 de lei, care se distribuie din 1 februarie. Plăţile se fac din 20 februarie

Poşta Română a început, miercuri, tipărirea cardurilor de energie, la eveniment fiind prezent ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloş.

Recomandări
Proiect privind structura anului școlar 2023-2024. Școala ar putea începe mai devreme de 15 septembrie
Proiect privind structura anului școlar 2023-2024. Școala ar putea începe mai devreme de 15 septembrie

Ministerul Educației a publicat un proiect de ordin privind structura anului școlar 2023-2024, document care este supus dezbaterii publice. 

 

Trafic de coșmar în țară din cauza ninsorilor. Zeci de mașini s-au răsturnat ori au rămas blocate
Trafic de coșmar în țară din cauza ninsorilor. Zeci de mașini s-au răsturnat ori au rămas blocate

Este iarnă în toată regula în jumătate de țară, iar meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în cinci județe. Alte 22 și capitala sunt sub cod galben de vreme severă până duminică dimineață.

Kremlin: Cheia încheierii războiului este la Biden, dar nu o foloseşte. În schimb „pompează” arme în Ucraina
Kremlin: Cheia încheierii războiului este la Biden, dar nu o foloseşte. În schimb „pompează” arme în Ucraina

Cheia cu care s-ar putea pune capăt conflictului din Ucraina se află la preşedintele SUA, Joe Biden, care ar putea să dea comandă Kievului, dar Washingtonul nu a fost până acum dispus să o folosească, a declarat vineri Kremlinul, potrivit Reuters.