Sportul potrivit copiilor de orice vârstă, care are tot mai mulți adepți. „Nu este greu”

Ultima actualizare: 07-09-2020 08:05
Escalada
StirilePROTV

Cei mici sunt cuceriți, tot mai mult, de escaladă, un sport distractiv, potrivit oricărei vârste.

La Iași, de pildă, a fost amenajat un spațiu generos, cu peste o sută de trasee de cățărat, aşa că zeci de prichindei voinici au fost dornici să învețe tainele alpinismului.

Într-o sală de aproximativ 400 de mp de panouri, găsim peste 100 de trasee de escaladat, potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Tudor are aproape 8 ani şi ştie deja cum să se cațere pe aceste ziduri.

Tudor: "Îmi place să mă caţăr, nu este greu. Este foarte uşor, am reuşit până acum mai multe trasee şi m-am obişnuit deja. Am fost pe munte de foarte multe ori şi îmi place şi zona".

Copiii sunt încântaţi că fac mişcare.

Emilian: "M-am dat cu tiroliana şi m-am căţărat pe saltea mică".

O şedinţă de escaladă durează o oră şi se face sub atenta supraveghere a instructorilor. Specialiștii recomandă părinților să-i aducă pe cei mici să practice un astfel de sport începând cu vârsta de șapte ani, însă și de la o vârstă mai fragedă pot deprinde tainele escaladării.

Andrei Băț, instructor de escaladă: "Le facilitează coordonarea membrelor, învaţă să coordoneze mâna stângă cu piciorul drept şi mâna dreaptă cu piciorul stâng. Să îşi mute centrul de greutate de pe un picior pe altul şi de pe o mână pe alta."

După ce escaladează pereţii artificiali, copiii pot încerca şi tiroliana.

Escaladă pe pereţi artificiali a căpătat din ce în ce mai mulți adepți în ultima perioadă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO