Noi imagini de la urmărirea ca în filme din Iași. Polițiștii au tras 30 de gloanțe ca să prindă un șofer

Ultima actualizare: 07-09-2020 13:30

Au apărut imagini noi la urmărirea halucinantă care a avut loc pe străzile din Iași. Șase echipaje de poliție au încercat să-l prindă pe un șofer care a fugit de o patrulă când i s-au cerut actele la control.

Un locatar dintr-un bloc a filmat de la înălţime finalului cursei nebune. Şoferul se izbeşte cu maşina în stâlp, iese şi fuge. Câţiva poliţişti aleargă după el şi îl prind.

Bărbatul de 33 ani s-a speriat și a demarat, deși nu era băut și avea permis.

Cele 30 de gloanțe trase în direcția lui nu au reușit să-l oprească, iar goana nebună s-a terminat într-un stâlp. În focul acțiunii, un polițist a fost rănit ușor.

Polițiștii au văzut o mașină trasă pe dreapta, cu avariile în funcțiune, pe un bulevard din Iași. Pentru că nu lega bine cuvintele, șoferul a fost somat să coboare și să prezinte actele. Însă tânărul a luat-o la goană. Șapte kilometri a gonit prin oraș, cu polițiștii pe urme, care au tras 30 de focuri de armă.

După aproape 30 de minute, bărbatul s-a oprit într-un stâlp. Testele au arătat că nu băuse. Polițiștii așteaptă și rezultatul analizelor, pentru a afla dacă era cumva drogat. Bărbatul este acum în spital.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași: "Prezenta mai multe contuzii și plăgi, o contuzie de umăr drept, o plagă posibil împușcată la nivelul umărului stâng, fără retenție de corpi străini, mai multe contuzii faciale, un traumatism cranio cerebral, fără pierderea stării de conștiență. Emoțional era agitat și afectat pacientul".

Dacă și testul pentru consumul de droguri va fi negativ, fuga bărbatului ar putea fi explicată printr-un dezechilibru emoțional, spun psihologii.

Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru Institutul de Psihiatrie Socola Iași: ”Am văzut că s-au întâmplat în toată țara asemenea cazuri în care șoferii au plecat și pur și simplu au fost urmăriți de către Poliție. Dacă s-a speriat, dacă era într-adevăr urmărit, dacă era doar ideea de urmărire, pe o baza delirantă, psihotică, sunt mai multe linii de urmat."

Pe lângă șofer, și un polițist a fost rănit ușor, așa că a fost deschis un dosar penal pentru ultraj. Bărbatul nu are antecedente penale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO