Fotografia suprarealista, tot mai cautata si la noi in tara. Cat platesc romanii pentru o sedinta foto
Un copil doarme pe o aripa de avion, o fata pluteste in aer, iar un barbat se odihneste pe o sarma in operele de arta ale unor fotografi romani.
Artistii reusesc sa creeze aceste imagini suprarealiste cu multa imaginatie, ajutati de programe speciale. Iar rezultatul final este admirat de tot mai multi oameni, care platesc oricat pentru asemenea fotografii.
"In fotografia de sus am fost invitat in Jakarta, aici am fost intr-o excursie in Italia, fetita este fotografiata intr-un parc, cerul in Romania si aici am muncit destul de mult, vreo 3-4 ore". Aceasta este reteta de succes a lui Ionut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inarmat cu aparatul de fotografiat, el iese la plimbare, in cautare de imagini care sa-l inspire sa recreeze lumea, in viziunea lui. Una care indeamna la visare.
Ionut Caras, fotograf: "Este doar hobby, sunt mai multe cereri pentru coperti de carti, de revista, in mare parte clienti internationali, una dintre lucrarile mele a fost aleasa pentru o coperta a lui Steven King."
Acest gen de fotografie suprarealista a inceput sa fie tot mai cautata si la noi in tara. Pentru o sedinta foto, clientii platesc 140 de lei. Iar pentru munca de transformare a imaginilor, pretul ajunge pana la 400 de lei. Rezultatul face insa toti banii, sustin cumparatorii.
La Timisoara, Ervin combina realitatea cu desenele animate, iar efectul starneste zambete.
Ervin Boer, fotograf: "Salvez cateva capturi de imagine cu caracterele in anumite pozitii mai active, de exemplu, Jerry cum vaneaza pauni din mancare si aranjez caracterele astfel incat sa interactioneze cat mai mult cu mine".
Editarea culorilor, a umbrelor si potrivirea personajelor dureaza aproximativ 2 ore.
Ervin Boer, fotograf: "Publicatii peste tot in lume, am primit foarte multe mesaje de la indieni, de la columbieni, brazilieni sa ma felicite."
Dani e radiolog de profesie, iar pasiunea lui este fotografia. Pe care o combina cu istoria. Tanarul surprinde cu obiectivul sau un spatiu din zilele noastre, in care include si o imagine veche, realizata in acelasi loc.
Fotograful recunoaste sincer ca ideea nu ii apartine. A preluat-o de la artistii internationali, dar a adaptat-o in orasul sau natal, Timisoara. Oamenii ii apreciaza insa stilul si il incurajeaza sa continue.