10 minute deasupra apei cu 150 de lei. Distractiile nautice din Capitala pentru cei care se tem de vremea de la mare
Vremea rea le-a cam incurcat planurile iubitorilor de sporturi nautice care voiau sa isi petreaca weekend-ul pe litoral. Meteorologii vin insa cu o veste buna. Duminica nu va ploua in capitala si vor fi aproximativ 26 de grade.
Pasionatii de sporturi nautice sunt asteptati astfel pe lacurile din jurul Bucurestiului.
Cea mai noua jucarie plutitoare e flyboardul. Cu ajutorul unei perechi de clapari speciali si un jet puternic de apa poti tasni pana la zece metri. Trebuie doar sa inveti sa-ti tii echilibrul, iar apoi vei zbura ca o pasare sau vei inota ca un delfin.
“Cea mai tanara clienta a avut 9 ani si cel mai varstnic client a fost bunicul acesteia, de 70 de ani”, spune Cristina Ghiorghita, marketing managerul unei scoli de flyboarding.
Zece minute deasupra apei costa insa 150 de lei, asa ca atentie sa nu va placa prea mult.
La 30 de km de Bucuresti, pe Lacul Snagov, puteti practica wakeboardingul. Va urcati pe o placa asemanatoare celei de snowboard si sunteti trasi de o barca cu o viteza constanta de 37 de km/h. 12 minute de aventura costa 100 de lei.
In acesti bani intra costumul de neopren, vesta de salvare, casca de protectie, placa, dar si instructajul.
Gabriela Ismailciuc, instructor de wakeboard la o scoala de wakeboard: "Te invatam sa te ridici din apa, sa iesi, sa mergi. Exista o regula de aur: mainile intinse, intotdeauna!”
Cei cu experienta bogata pot practica, tot la Snagov, barefootingul, adica schiatul cu talpile goale. 10 minute 100 de lei. Senzatiile sunt unice. La fel si cazaturile.
Pentru novicii in sporturi nautice exista stand-up paddle. Tot ce trebuie sa faci e sa iti mentii echilibrul si sa ai forta in maini ca sa poti sa vaslesti.
Cei mai experimentati pot face si yoga pe placa. Stand-up paddle-ul poate fi practicat in parcul Herastrau timp de doua ore, pentru 100 de lei.