Festivalul Vânătorilor: Ospăț pe cinste, la marginea Vasluiului
Zeci de vânători din Vaslui şi-au pus armele în cui şi s-au echipat în straie de bucătari. S-au întrecut în abilităţi culinare şi au gătit, evident, carne de vânat.
Peste 80 de feluri de preparate, care mai de care mai ispititoare, au dispărut cât ai clipi când la masă au fost poftiţi oaspeţii, care nu au întârziat să apară la festivalul cu tradiţie.
Ospăţul, interzis vegetarienilor, a avut loc la marginea oraşului Vaslui, unde zeci de vânători s-au transformat brusc în bucătari.
Şi-au pus şorţurile şi au scos la înaintare grătarele, rotisoarele şi ceaunele. Apoi au început să prepare, cum au ştiut mai bine, carnea de căprioară, iepure sau mistreţ.
Nebunie a fost şi în ceaunele uriaşe în care au fiert, la foc domol, alte preparate din carne de vânat.
Vasile Negru, Director AJVSP Vaslui: "Fiecare stand pregăteşte bucate specifice vânătoreşti, cu legume, zarzavat şi specific vânătoresc. Va fi un juriu care va gusta din ce au gătit vânătorii şi va acordă marele premiu."
Nu doar juriul a evaluat bunătăţile. Cu toate că doar unul dintre bucătari a fost premiat, în ochii celor peste o mie de oaspeţi, toţi vânătorii au fost câştigători.
Festivalul vânătorilor a ajuns în acest an la ediţia cu numărul cinci.
Sursa: Pro TV
Etichete: vaslui, festival, mancare, vanatoare, bucatari, preparate, vanat,
Dată publicare:
24-09-2017 08:03