Festivalul Vânătorilor: Ospăț pe cinste, la marginea Vasluiului

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de vânători din Vaslui şi-au pus armele în cui şi s-au echipat în straie de bucătari. S-au întrecut în abilităţi culinare şi au gătit, evident, carne de vânat.

Peste 80 de feluri de preparate, care mai de care mai ispititoare, au dispărut cât ai clipi când la masă au fost poftiţi oaspeţii, care nu au întârziat să apară la festivalul cu tradiţie.

Ospăţul, interzis vegetarienilor, a avut loc la marginea oraşului Vaslui, unde zeci de vânători s-au transformat brusc în bucătari.

Şi-au pus şorţurile şi au scos la înaintare grătarele, rotisoarele şi ceaunele. Apoi au început să prepare, cum au ştiut mai bine, carnea de căprioară, iepure sau mistreţ.

Nebunie a fost şi în ceaunele uriaşe în care au fiert, la foc domol, alte preparate din carne de vânat.

Citește și
supa taiwan
Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută

Vasile Negru, Director AJVSP Vaslui: "Fiecare stand pregăteşte bucate specifice vânătoreşti, cu legume, zarzavat şi specific vânătoresc. Va fi un juriu care va gusta din ce au gătit vânătorii şi va acordă marele premiu."

Nu doar juriul a evaluat bunătăţile. Cu toate că doar unul dintre bucătari a fost premiat, în ochii celor peste o mie de oaspeţi, toţi vânătorii au fost câştigători.

Festivalul vânătorilor a ajuns în acest an la ediţia cu numărul cinci.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Peşte-lună uriaş, prins în Siberia. A fost dat apoi de mâncare urşilor
Peşte-lună uriaş, prins în Siberia. A fost dat apoi de mâncare urşilor

Caz controversat în estul Siberiei, unde un adevărat monstru marin a ajuns să fie cina urşilor.

Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută
Restaurantul unde o supă e 325 de dolari. Din ce ingrediente e făcută

325 de dolari pentru un bol cu supă. Este probabil cea mai scumpă supă din lume sau, în orice caz, printre cele mai scumpe.

Legea care le va permite sătenilor să își transforme bucătăria în restaurant
Legea care le va permite sătenilor să își transforme bucătăria în restaurant

De anul viitor, plimbarea prin satele româneşti poate deveni o experienţă gastronomică autentică.

Soarta ursoaicei care a sărit să își apere puiul din calea unor turiști inconștienți
Soarta ursoaicei care a sărit să își apere puiul din calea unor turiști inconștienți

Ursoaica de la lacul Sfânta Ana, botezată de localnici "Blonduța", a fost tranchilizată și mutată în pădure, împreuna cu puiul ei.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii
Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii

Oficialii DRDP Craiova avertizează șoferii să nu depășească utilajele de deszăpezire și să nu circule în imediata apropiere a acestora, pe fondul ninsorilor.