Familia baiatului ucis de maidanezi a primit de la patronul firmei Tei Rezidential daune morale de 2 milioane de euro

Ultima actualizare: 14-08-2016 06:58
Ionut Anghel

Constantin Ciorascu, patronul firmei Tei Rezidential, pe terenul careia a murit muscat de caini Ionut Anghel, a platit familiei acestuia doua milioane de euro din suma de 2,4 milioane de euro stabilita de instanta ca daune morale.

Avocatii lui Ciorascu au cerut executarea silita a Administratiei Domeniului Public Sector 2 pentru diferenta de 400.000 de euro care mai trebuie platita conform deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, informeaza news.ro.

Constantin Ciorascu a fost gasit vinovat in dosarul lui Ionut Anghel, care a murit muscat de caini, in septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidential. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Ciorascu, in 12 mai, la trei ani de inchisoare cu executare. Tot atunci, societatea Rezidential Tei, Constantin Ciorascu si ADP Sector 2 au fost obligati sa plateasca, in solidar, daune morale familiei lui Ionut Anghel in valoare totala de 2,4 milioane de euro, respectiv cate 600.000 de euro parintilor lui Ionut si 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca, dupa decizia instantei, Constantin Ciorascu, prin intermediul imputernicitilor sai, a facut un credit la o banca de doua milioane de euro si a platit cota care ii revine din suma care trebuie platita familiei lui Ionut Anghel, respectiv doua milioane de euro. Pentru diferenta de 400.000 de euro, Ciorascu, prin avocatii sai, a introdus o actiune, pe linie executorie, urmand sa execute silit ADP Sector 2 pentru aceasta suma.

Ciorascu a platit banii in cursul lunii iunie, prin intermediul unui executor judecatoresc, in baza unei tranzactii, au precizat sursele citate.

Contactati telefonic de agentia News.ro, avocatii lui Constantin Ciorascu au confirmat informatiile, fara a da alte detalii. Avocatii au precizat ca, in faza apelului, instanta, „fara a avea elemente justificative”, a dispus inlocuirea suspendarii pedepsei de trei ani primita de Ciorascu in acest caz cu executarea, in conditiile in care procurorii nu au formulat apel in acest sens si nici nu au pus concluzii de aceasta natura.

Prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, firma Rezidential Tei, Administratia Domeniului Public Sector 2 si Constantin Ciorascu au fost obligati sa plateasca o amenda penala de cate 300.000 de lei.

Ionut Anghel a fost ucis de caini, in septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidential, din apropierea Parcului Tei din Capitala.

Indolenta Administratiei Domeniului Public Sector 2 a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui sau intr-o zona salbatica, a aratat, in motivarea deciziei, magistratul de la Judecatoria Sectorului 2 care a judecat in fond cazul mortii copilului, notand si ca angajatii ADP au avut o atitudine cinica atunci cand au afirmat ca gardurile din parcuri nu au decat rol arhitectural.

Magistratul a aratat in motivare ca neingradirea Parcului Tei, unde se jucau Ionut Anghel si fratele sau, de catre ADP Sector 2, a creat o ”stare de pericol” care ”s-a materializat” in decesul copilului.

”Starea de pericol creata atat prin neluarea masurilor de prevedere corespunzatoare, cat si prin neindeplinirea obligatiilor legale de ingradire a terenului viran aflat in propria administrare de catre inculpata Administraita Domeniului Public Sector 2 Bucuresti s-a materializat, in 2 septembrie 2013, in decesul minorului Anghel Ionut Cosmin. Aceasta indolenta din partea inculpatei Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti a permis trecerea minorilor Anghel Ionut Cosmin si Anghel Andrei Antoniu intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren viran neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul minorului Anghel Ionut Cosmin”, se spune in motivare.

Procurorii au descris atacul cainilor drept unul de o violenta extrema, dupa ce au fost coroborate mai multe probe, printre care si necropsia care a stabilit ca au existat peste 100 de plagi muscate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO