"Face dezlegari si exorcizari, dar nu e preot". Barbatul care a inselat sute de oameni, demascat de propria sotie

Ultima actualizare: 30-05-2015 06:53

"Face dezlegari si exorcizari, dar nu e si n-a fost niciodata preot crestin ortodox. In plus, ne-a batut cu cruzime, atat pe mine, cat si pe copii."

Acestea sunt acuzatiile unei profesoare de religie din Bucuresti, care sustine ca omul de care vrea sa se desparta a inselat sute de oameni disperati. Individul poarta, ce-i drept, sutana de mai bine de zece ani, vesmant in care l-au gasit si politistii atunci cand conducea cu viteza beat.

Beat mort si cu chef de circ - asa l-au ridicat politistii pe soferul in straie de preot de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, acum cativa ani. Acelasi chip ravasit de bautura apare si intr-un film recent, in care individul aproape dezbracat isi loveste cu sete sotia si pe cei doi copii, care incearca sa-si scape mama.

Dupa aproape doua decenii de chin, Claudia Bota a cerut divortul si a hotarat sa dezvaluie adevarata fata a celui vazut de multi enoriasi naivi drept izbavitor. In realitate, spune ea, ar fi un monstru.

''Au am fost deseori agresata fizic. Cand eram insarcinata cu primul copil, m-a batut. Au continuat bataile si cand eram gravida cu cel de al doilea. Stiu ca m-am trezit cu un pumn dat in fata, mi-a rupt doi dinti. Arunca cu obiecte, cu cutite, dar pana atunci imi dadea pumni in ochi. El face slujbe pentru dezlegari, si sfestanii si exorcizari. In rit crestin ortodox", spune Claudia Bota, sotia falsului preot.

Potrivit Patriarhiei Romane, acest om nu a fost niciodata preot. Singura legatura a acestui om cu Biserica este ca a incercat sa faca Teologia. Sotia sa, in schimb, a terminat aceasta facultate si asa a fost tolerat, spune ea, ca apropiat al unor preoti veritabili. In mai multe situatii cand femeia statea acasa, batuta si plina de vanatai, Ion Bota a venit, se pare, la Scoala nr. 19 si le-a predat in locul ei religia elevilor de scoala generala.

Femeia a reusit sa primeasca si un ordin de protectie impotriva sotului sau.

Intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "La Maruta", de pe Pro TV, preotul a afirmat ca si-a finalizat studiile de Teologie la Chisinau, dar nu a fost primit in cadrul BOR.

"Am finalizat studiile la Chisinau. Am facut memoriu la Cancelaria Sfantului Sinod si tot s-a tergiversat, deci nu m-au primit in cadrul BOR-ului. Nu am avut parohie, am slujit un coleg care a improvizat un altar, unde vin credinciosii mei. Eu am fost preot misionar de la bun inceput, sotia mea stie acest lucru. Am fost si in Italia si peste tot am slujit", a afirmat barbatul, care sustine ca a fost hirotonisit "undeva in Moldova, de catre Biserica Ortodoxa de Rit Vechi".

In ceea ce priveste slujbele din propria sufragerie, acesta spune: "Fiecare imi lasa cate un cadou, fiecare lasa ce voia. Eu nu am chemat pe nimeni, nu mi-am facut reclama. Au venit si vin."

Presupusul preot a slujit chiar si la inmormantarea Laurei Stoica. "Pentru ca a fost o vreme cainoasa si nu a vrut nimeni sa mearga la mormant, eu am mers. Pe mine m-a luat preaiubitul meu frate Adrian Daminescu si el m-a dus acolo", a explicat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO