Afacerea de milioane de euro din spatele unui simbol crestin. Cati bani aduc pelerinajele la mormantul lui Arsenie Boca

26-05-2015 11:30


Arsenie Boca

Mormantul lui Arsenie Boca aduna anual sute de mii de credinciosi care merg in pelerinaje pentru a se ruga celui cunoscut drept Sfantul Ardealului.

Dincolo de satisfactiile spirituale pe care astfel de calatorii le aduc credinciosilor, ele sunt o sursa importanta de profit pentru firmele de turism si hotelurile din Hunedoara.

Vestea ca un portret al parintelui Arsenie Boca, pastrat intr-o troita din localitatea Puscasi, ar fi lacrimat cu ochiul stang a adunat peste 2.000 de credinciosi la fata locului, toti curiosi sa vada minunea, la inceputul lunii mai. Cateva zile mai tarziu, chipul celui recunoscut printre credinciosi drept Sfantul Ardealului a aparut in podeaua de ciment a casei unei femei din Bucuresti.

Femeia se intorsese de o zi dintr-un pelerinaj la manastirea Prislop, locul in care a fost inmormantat parintele in noiembrie 1989. Considerat de ucenicii sai unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX, la mormantul sau vin sa se roage in fiecare an peste 800.000 de pelerini, care platesc, in medie, peste 100 de lei pentru o excursie de doua zile.

La acest nivel, incasarile pentru zece luni pline din an se ridica la peste 15 milioane de euro, bani care intra in buzunarele firmelor organizatoare de pelerinaje si a hotelierilor din zona Hunedoara – Prislop. Din informatiile care sunt disponibile pe paginile de internet ale celor care transporta pelerini, atat la mormantul parintelui, cat si la alte obiective religioase de pe traseu, o excursie de doua zile, cu transport si cazare, costa intre 60 şi 180 de lei, in functie de distanta, dar si de locul de plecare.

Citeste mai multe pe adevarulfinanciar.ro

Sursa: adevarul.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO