Fabricile construite de straini in Romania, transformate in sali de nunti. Motivele invocate de romani ca sa nu munceasca
Romania ramane tara paradoxurilor in care desi sunt destule locuri de munca, foarte putini oameni sunt dispusi sa lucreze. Multe fabrici cauta personal, iar altele nu se mai deschid, desi au fost construite.
Chiar daca primesc diverse bonusuri si facilitati, somerii gasesc tot soiul de motive ca sa stea acasa pe banii statului.
Reprezentantii unei fabrici de materiale de constructii din Oradea au organizat chiar o minibursa in comuna Sâniob, in cautare de angajati. Dar pentru ca au fost prea putini interesati, angajatorii au iesit la vanatoare de muncitori direct in strada.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mi-ar placea, dar nu-i pentru pregatirea mea. Eu cu cinci meserii si scolarizat sa ma duc ca necalificat".
Situatia este disperata si in judetul Gorj. Un italian a ridicat acum cateva luni o fabrica de confectii, pe care, din pacate, a si inchis-o.
IOAN BARCA, primarul comunei Turburea: "A avut 36 de femei angajate, au ramas 20, apoi 15, si pe urma s-a suparat omul si nu a mai stat aici, vorbeam de 150 de locuri de munca, cu salariul minim pe economie, incepuse sa le dea si bonuri de masa."
Localnica: "Sunt pretentii mari la tricotaje si persoane tinere care sa vada, era solicitant, am trecut si eu, nu era usor, ne pare rau, speram sa vina altii."
Cert este ca fabrica s-a inchis, iar in locul ei primaria amenajeaza acum o sala de nunti.
In aceeasi localitate, un alt italian a pornit o afacere cu alune. Avea nevoie de cultivatori, doar ca nu i-a gasit.
Localnic: "In tara au ramas numai oameni in varsta, care nu vad bine, nu sunt apti, pensionari."
Peste tot este nevoie de forta de munca. Angajatorii cauta oameni inclusiv din alte orase, carora le ofera instruire, bonusuri sau transport gratuit. Cum este cazul unei fabrici din Sebes, unde se asambleaza cutii automate de viteza, pentru masini de lux.
Interesat de oferta, un tanar a venit tocmai din Iasi ca sa vada ce sanse are.
Locuri de munca in industria usoara sunt anuntate des si in judetul Mures, doar ca nu sunt multi ce dispusi sa accepte conditiile.