Explicatia din spatele celor mai populare tatuaje pe care si le fac tinerii. Cel mai vechi simbol: cele patru puncte
Fie ca le vad ca pe o rebeliune sau, de ce nu, un mod de exprimare, din ce in ce mai multi tineri care au peste 16 ani sunt tentati sa-si faca un tatuaj.
In timp ce baietii sunt atrasi de forme geometrice sau de picturi realiste, fetele prefera simbolurile mici, romantice. Fenomenul este studiat cu atentie de antropologi, care sunt de parere ca oamenii cauta ca desenele de pe corp sa exprime ideea de libertate si de noi inceputuri.
Stiati ca primul barbat tatuat s-a numit Otzi si a trait acum 5300 de ani?
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Potrivit antropologilor acesta si-a desenat pe corp linii si cruci din motive terapeutice. Mai exact, a invocat zeitatile, ca sa il vindece. Cei din timpurile noastre isi fac tatuaje pentru a transmite la randul lor un mesaj.
"Cel mai cunoscut simbol si cel mai vechi din secolul trecut sunt cele 4 puncte. Reprezinta singuratatea intre patru pereti. Punct si virgula, virgula vine de la lacrima. Lacrima e simbolul celui incarcerat pentru crima", explica Serban Dragos, antropolog.
In prezent aceste semnele celor care lupta impotriva depresiilor si care au convingerea ca orice ar fi viata merge mai departe. Moda a inceput acum 2 ani in Statele Unite.
Tatuarea a fost si este practicata in multe culturi si intotdeauna a fost legata de anumite aspecte senzuale sau emotionale. In ziua de azi sunt tot mai multi cei care aleg sa isi imprime pe corp desene care ii inspira sau le amintesc de anumite momente din viata lor.
Fiecare tatuaj are o poveste si un inteles spune Paul, un pictor care isi tatueaza inclusiv personajele din tablouri.
"Aici e vorba de o persoana care a jucat un rol important in viata mea m-a eliberat de niste temeri de niste frici. In tablouri folosesc tatuaje pentru a potenta povestea din tablou", spune Paul Hitter, pictor.
Departe de motivele tribale apreciate in urma cu zeci de ani, clientii au acum alte gusturi. Stiu asta foarte bine Bogdan si Dragos, doi frati gemeni, faimosi in Romania pentru desenele lor pe piele.
"Barbatii deja prefera tatuaje din ce in ce mai mari gen sleev-uri, back, picioare, si fetele inimoare, infinit. Mai e tatuajul pana cu pasarile, cred ca vor sa exprime ideea de libertate de independenta."
"Oamenii au inceput sa isi faca tatuaje realiste, portretele sunt foarte cautate si scrisurile sunt si vor fi mereu cautate mai ales in randul fetelor."
Nu au disparut nici clasicele cranii, preferatele rockerilor, insa cei care le cer mai nou se gandesc in principal la soarta trecatoare a omului.